Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Μ. Τριανταφύλλου: Ομιλία στο νομοσχέδιο για την «Οργάνωση και λειτουργία της ανωτάτης εκπαίδευσης.»

Τοποθέτηση της, Μαρίας Τριανταφύλλου στο νομοσχέδιο για την «Οργάνωση και λειτουργία της ανωτάτης εκπαίδευσης,  ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις»
Στην ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.
Η βουλευτής, παρατήρησε, πως η συζήτηση διεξάγεται αποπροσανατολιστικά και επεσήμανε, ότι το κυριότερο πρόβλημα της Παιδείας παραμένει η υποχρηματοδότησή της.
Η κ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στις συντεχνίες και τη διαφθορά, που επικράτησε τις προηγούμενες δεκαετίες και καυτηρίασε το νόμο Διαμαντοπούλου, που εμπέδωσε αυτή την κατάσταση και μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε άντρα «παραγόντων».
Όσον αφορά στην «αξιολόγηση» τόνισε, ότι είναι μια παρεξηγημένη έννοια, η οποία χρησιμοποιήθηκε για λόγους πελατειακής παρασκηνιακής διαβούλευσης με αποτέλεσμα αξιόλογα ιδρύματα, όπως το ΤΕΙ Μεσολογγίου, να οδηγηθούν σε αφανισμό με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Τέλος, για τις αλλαγές,  που επιχειρούνται στα πανεπιστήμια υπογράμμισε, πως μπαίνουν κανόνες για την καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία των ιδρυμάτων με τη δημιουργία του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και προέτρεψε την κυβέρνηση να στηρίξει την ανάπτυξη και την αναδιανομή του εισοδήματος.

Ομιλία Μ. Τριανταφύλλου στην Ολομέλεια της Βουλής για τριτοβάθμια εκπαίδευση 1.8.17 https://youtu.be/nnmfS_uaj0M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.