Thursday, August 3, 2017

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Αυτό που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ (και στην ΕΛΛΑΔΑ) θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την ΕΥΡΩΠΗ…

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την αναβάθμιση των «Zombie Banks» της ΕΕ θα καταστρέψει την Ευρώπη
«Η οικονομία της Ευρώπης είναι λανθασμένη με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να διατηρεί ζωντανές εταιρείες και τράπεζες «ζόμπι»», προειδοποίησε ο επικεφαλής μιας γερμανικής ομάδας οικονομικής σκέψης.
Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (IFO) στο Μόναχο αποκάλυψε ότι οι οικονομίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξακολουθούν να παρεμποδίζονται από τις μεγάλες οικονομίες «ζόμπι» – τις εταιρείες και τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά διατηρούνται ζωντανές Τοξικών δανείων και χρεών.

Ο πρόεδρος του IFO Clemens Fuest δήλωσε: «Το πρόβλημα των εταιρειών ζόμπι και των τραπεζών εξακολουθεί να είναι σοβαρό. Ειδικά στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, το ποσοστό των επισφαλών δανείων σε τραπεζικά υπόλοιπα είναι ακόμα πολύ υψηλό. »
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Τράπεζας της Αμερικής, περίπου 9% των μεγαλύτερων εταιρειών που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια στην Ευρώπη είναι επί του παρόντος εταιρείες που δεν έχουν προστεθεί.

Πρόκειται για υπερχρεωμένες και μη κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι οποίες παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να παράγουν μετρητά και καταφέρνουν να καλύψουν τόσο το σταθερό όσο και το λειτουργικό κόστος, έχουν μόνο αρκετά χρήματα για να καλύψουν τους τόκους των ανεξόφλητων δανείων, αλλά όχι το ίδιο το χρέος και ως εκ τούτου βασίζονται στις τράπεζες για τη συνεχή ύπαρξή τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι και το 11% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο Euro Stoxx-600 συμπεριλήφθηκαν προσωρινά.

Πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, το μερίδιο των εταιρειών ζόμπι στην Ευρώπη ήταν μόλις έξι τοις εκατό.

Ο κ. Fuest πρόσθεσε: «Είναι μέρος της διαρθρωτικής αλλαγής οι επιχειρήσεις των οποίων το επιχειρηματικό μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον κλειστό και το κεφάλαιο και η εργασία μετατοπίζονται σε νέες εταιρείες».

Η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι ένας σημαντικός, αν και όχι ο μόνος, λόγος για αυτή τη στρέβλωση, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.

Είπε παράλληλα πως: «Η πολιτική μηδενικού επιτοκίου σίγουρα βοηθά τις εταιρείες, οι οποίες θα πρέπει να καταθέσουν πτώχευση με υψηλότερα επιτόκια, να παραμείνουν στην αγορά».


Πηγή: hellasforce.com

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.