Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Η αναφορά του Ζάεφ στους «Μακεδόνες» που προκάλεσε αντιδράσεις


Ένα σημείο στην ομιλία του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας προκάλεσε αντιδράσεις.
«Η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία». Αυτή η φράση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προκάλεσε αντιδράσεις, όχι από τους παρευρισκόμενους αλλά από πολιτικούς μέσω social media.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε μέσω Twitter:


«Ο Ζάεφ είπε: «Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες…» θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, οι Πρέσπες θα αποδειχθούν το Καστελόριζο του Αλέξη Τσίπρα…οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν την ταπείνωση που αισθάνθηκαν σήμερα».


Ο Ζάεφ είπε: "Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες..." θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, οι Πρέσπες θα αποδειχθούν το Καστελόριζο του Αλέξη Τσίπρα...οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν την ταπείνωση που αισθάνθηκαν σήμερα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Βρούτσης που έγραψε πως:  «Ζαεφ :“….οι δυο λαοί των Μακεδόνων και των Ελλήνων …” Με ειλικρίνεια είπε όλα σε μια πρόταση …προδιαγράφοντας το μέλλον ….με βάση την σημερινή υπογραφή ! Συμπερασμα με βάση τον Ζαεφ απο σήμερα άλλο Μακεδόνες και άλλο Ελληνες!!»
Την ίδια αντίδραση είχε και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σχολίασε:

«Η μακεδονική και η ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Ζαεφ και συνέχισε αναφερόμενος σε «Μακεδόνες, Έλληνες και ευρωπαίους».
Ο κ. Τσίπρας εδωσε «Μακεδονία» και πήρε μια γραβάτα.

ΠΗΓΗ: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.