Sunday, June 17, 2018

Πρέσπες: Τραυματίες και χημικά στο συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας»

Οι συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ συνεχίζονται και μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες
Στα δακρυγόνα έχουν πνιγεί οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία». Οι συμπλοκές συνεχίζονται από το πρωί, ακόμη και μετά την υπογραφή της συμφωνίας.


Η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών σε κάθε προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν το μπλόκο στο Πισοδέρι και να κατευθυνθούν στις Πρέσπες. Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιείται περίπου 30 χλμ μακριά από τους Ψαράδες Πρεσπών, όπου στήθηκε η «φιέστα» για την υπογραφή της συμφωνίας.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν εκ νέου να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χημικά. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με το voria.gr, υπάρχουν και δύο τραυματίες, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ. 







Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ άρχισαν από νωρίς το πρωί, λίγο πριν από την τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ.
Πρέσπες: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών


ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.