Thursday, June 14, 2018

Καταγγελία Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων για επιστολή της προς ΚΕΔΕ


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών Εμμανουήλ Παπάς
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 6-6-18 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  αποφάσισε   τα παρακάτω:
     Εδώ και καιρό οι Σχολικοί Σύμβουλοι διαμαρτύρονται για την επερχόμενη ψήφιση του νέου νόμου που αφορά τις Νέες Δομές στην εκπαίδευση και η Πανελλήνια Ένωσή τους προβαίνει σε μια σειρά από ενέργειες, όπως συναντήσεις, επιστολές, ημερίδες σχετικά με το θέμα. Η ΠΕΣΣ όμως δεν αρκέστηκε με τις επιστολές που έστειλε προς τον Υπουργό Παιδείας, τα Κόμματα και Βουλευτές, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, Πρόεδρο ΙΕΠ, Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Συλλόγους Γονέων, Προέδρους ΠΤΔΕ, ΠΤΝ, Καθηγητικές Σχολές ΑΕΙ και με δυσάρεστη έκπληξη είδαμε το κείμενο- επιστολή της  προς την ΚΕΔΕ, όπου ξεκάθαρα οι ΣΧ. Σύμβουλοι παρακαλούν τους Δημάρχους  για στήριξη και συμπαράσταση. Εντύπωση μας κάνει ο τρόπος με τον οποίο  απευθύνθηκαν προς την ΚΕΔΕ καθώς και τα όσα αντιεπιστημονικά και αντιεκπαιδευτικά επικαλούνται στην επιστολή τους. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι  εντελώς υποκριτικά αναφέρουν  ότι το κάνουν για το καλό των παιδιών.


Χαρακτηριστικά αναφέρουν: « Απευθυνόμαστε σήμερα με αίσθημα ευθύνης σε όλες και όλους εσάς τις/τους Δημοτικούς άρχοντες των Δήμων ολόκληρης της Ελλάδας…» και «ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΑΣ, τους τοπικούς άρχοντες της χώρας γιατί εσείς συμπυκνώνετε και εκφράζετε την αγωνία της κάθε τοπικής κοινωνίας αλλά και της κάθε οικογένειας μέσα σε αυτή, για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε όλα τα ελληνόπουλα». Θυμίζουμε στους Σχολικούς Συμβούλους ότι για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης δεν είναι αρμόδιοι οι Δήμοι και πόσο μάλλον οι Δήμαρχοι, αλλά μόνο το Υπουργείο Παιδείας! Τονίζουμε στους Σχ. Συμβούλους ότι βαδίζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια και υπονομεύουν την παροχή Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά με την εμπλοκή των Δημάρχων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 Πότε άλλοτε απευθύνθηκαν  στην ΚΕΔΕ εκπαιδευτικοί ή Σχολικοί Σύμβουλοι; Οι σχολικοί σύμβουλοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν απόντες αν όχι αντίπαλοι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν την εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες όλα τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη απουσία τους βέβαια έγινε αισθητή στον πρόσφατο αγώνα που έδωσε η εκπαιδευτική κοινότητα για ένα αίτημα 60 ετών, για τη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών 4 και 5 ετών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Ήταν απόντες στον πόλεμο που εξαπέλυσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο ΠΑΣΒΥΝ και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Ούτε μία ανακοίνωση με επιστημονικά επιχειρήματα υπέρ του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και των εκπαιδευτικών! Και τώρα ζητούν στήριξη από την ΚΕΔΕ  δίνοντάς την λόγο στα εκπαιδευτικά πράγματα, όπου δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.
Καθώς φαίνεται οι Σχολικοί Σύμβουλοι ξέχασαν την πραγματική τους ιδιότητα, αυτή του εκπαιδευτικού και πιστεύουν ότι η θέση του Σχ. Συμβούλου είναι ισόβια. Προτάσσουν τα μικροπολιτικά, προσωπικά  τους συμφέροντα και ψάχνουν συμμάχους απέναντι στο Υπουργείο όπου ανήκουν και απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα για την οποία ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον έχουν επιδείξει.
Η  επιστολή των Σχ. Συμβούλων δείχνει περίτρανα την ανευθυνότητά τους και τον πανικό στον οποίο βρίσκονται από φόβο ότι θα χάσουν τις θέσεις τις οποίες κατέχουν.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.