Saturday, June 16, 2018

Ομιλία Κώστα Καραμανλή στη συζήτηση για την πρόταση μομφής της ΝΔ

Σημεία πολιτικού λόγου από την σημερινή ομιλία του βουλευτή Σερρών, κου Κώστα Καραμανλή, στη συζήτηση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

-  Υπηρετώ μια πολιτική σχολή σκέψης, η οποία αποστρέφεται τον εθνικισμό, το φανατισμό και την πατριδοκαπηλία.

-  Φέρνετε μια συμφωνία που δεν είναι απλώς κακή. Είναι επικίνδυνη:

1.    Γιατί στην πράξη δέχεστε όχι σύνθετη αλλά διπλή ονομασία.
2.    Γιατί αναγνωρίζετε πως υπάρχουν δήθεν «μακεδονική» γλώσσα και δήθεν «μακεδονική» εθνότητα.
3.    Γιατί ανοίγει με το καλημέρα διάπλατα την πόρτα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μάλιστα και τετελεσμένο.

-  Με την πολιτική σας ενισχύετε τον πιο σοβαρό κι επικίνδυνο αλυτρωτισμό, τον αλυτρωτισμό του Ίλιντεν. Τους δίνετε γλώσσα, εθνότητα και υπηκοότητα.

-  Το Βουκουρέστι διαμόρφωσε μια σαφή εθνική γραμμή: Πρώτα λύση στο θέμα του ονόματος και μετά ένταξη. Και να ισχύει το erga omnes.

-  Εσείς τους τα χαρίσατε και τα δύο. Κι επιπλέον τους χαρίζετε και τη Μακεδονική εθνότητα.

-  Στο Βουκουρέστι, η τότε ελληνική κυβέρνηση έδειξε τι θα πει εξωτερική πολιτική με σθένος, τόλμη, σχέδιο και διορατικότητα. Ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν λύγισαν, παρά τις διεθνείς πιέσεις, όπως δυστυχώς κάνετε εσείς σήμερα.

-  Σήμερα, αντί επιτέλους να αξιοποιήσετε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, το ακυρώνετε.

-  Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ένα, είμαστε ενωμένοι, βάζουμε εθνικές γραμμές και τις υπηρετούμε με συνέπεια.

-  Θέλω να πιστεύω ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε θεσμικά με τα δημόσια πράγματα, όσο υψηλή θέση κι αν κατέχουμε, υπηρετούμε την απαράβατη αρχή που πρώτος εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το εθνικό πάνω από το κάθε άλλο συμφέρον.

-  Ετοιμάζεστε να βαρύνετε την πατρίδα μας με μια επικίνδυνη συμφωνία. Δεν υπογράφετε μόνο Οικονομικά Μνημόνια. Υπογράφετε κι Εθνικά Μνημόνια.

-  Σε αυτόν τον δρόμο, να ξέρετε ότι θα έχετε απέναντί σας όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά – κυρίως – τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Ομιλία Κώστα Καραμανλή στη συζήτηση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας 16.6.18 https://youtu.be/3DRJZCWWIl4



Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να την δείτε κι εδώ :

Ομιλία Κώστα Καραμανλή
στη συζήτηση για την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας
16 Ιουνίου 2018

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Υπηρετώ μια πολιτική σχολή σκέψης, η οποία αποστρέφεται τον εθνικισμό, τον φανατισμό και την πατριδοκαπηλία.
Κι έχω γαλουχηθεί στην αντίληψη ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με γνώμονα το κομματικό συμφέρον μέχρι τις επόμενες εκλογές… Αλλά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας σε βάθος δεκαετιών.
Οφείλω, λοιπόν, να καταθέσω τις θέσεις μου ως Μακεδόνας βουλευτής χωρίς λαϊκισμούς κι υπερβολές.
Αλλά με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας αυτών των ημερών.
Ως βουλευτής Σερρών, αν φέρνατε μια εθνικά επωφελή λύση για το θέμα των Σκοπίων, θα ήμουν από τους πρώτους που θα το αναγνώριζαν.
Δυστυχώς, όμως, φέρνετε μια συμφωνία που δεν είναι απλώς κακή… Είναι επικίνδυνη. Όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον.
Και θα σας εξηγήσω το γιατί…
Πρώτον. Γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει δήθεν «μακεδονική» γλώσσα και δήθεν «μακεδονική» εθνότητα.
Η γλώσσα είναι το συστατικό στοιχείο κάθε έθνους.
Είναι ο πυρήνας της ταυτότητάς του.
Και με την ευκαιρία – μιας και μιλάμε για γλώσσα – ας κλείσουμε το παραμύθι περί δήθεν αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας το 1977 που διακινεί ο κ.Κοτζιάς. Η Ελλάδα σε εκείνη τη διάσκεψη του ΟΗΕ δεν αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα, αλλά ιδίωμα της Βουλγαροσερβικής γλώσσας.
Είναι αδιανόητο η ελληνική κυβέρνηση να επικαλείται την επιχειρηματολογία των Σκοπιανών. Να εφευρίσκει πράγματα που δεν έγιναν ποτέ και αποτελούν τη μεγαλύτερη ύβρη: τη διαστρέβλωση της ιστορία!
Δεύτερον. Στα λόγια λέγατε ότι το όνομα θα είναι erga omnes, αλλά στην πράξη υπογράφετε διπλή ονομασία. Οι διεθνείς οργανισμοί θα ονομάζουν τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», αλλά οι ίδιοι στο εσωτερικό τους θα λένε ότι είναι Μακεδόνες.
Και τρίτον. Η συμφωνία αυτή είναι επικίνδυνη γιατί αντίθετα με το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, ανοίγει με το καλημέρα διάπλατα την πόρτα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μάλιστα και τετελεσμένο. Δηλαδή τους τα δίνει όλα, χωρίς να πάρει τίποτα.

Με την πολιτική σας ενισχύετε, δυστυχώς, τον αλυτρωτισμό του Ίλιντεν, τον πιο σοβαρό και πιο επικίνδυνο... Τους δίνετε γλώσσα, εθνότητα και υπηκοότητα. Μας πάτε πίσω στη σύνδεση της Αριστεράς με τον Μακεδονισμό, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αριστεράς
Αντί να αποκρούετε ως κυβέρνηση τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων τον επιβραβεύετε.
Κι επειδή κάποιοι έχουν το πολιτικό θράσος να συγκρίνουν αυτή τη συμφωνία με το Βουκουρέστι, ας εξηγήσουμε λίγο τι έλεγε το Βουκουρέστι και ποια ήταν τότε η εθνική γραμμή. Δύο απλά πράγματα: Πρώτα λύση στο θέμα του ονόματος και μετά ένταξη. Και να ισχύει το erga omnes. Εσείς τους τα χαρίσατε και τα δύο. Κι επιπλέον τους χαρίζεται και τη Μακεδονική εθνότητα.
Στο Βουκουρέστι, η τότε ελληνική κυβέρνηση έδειξε τι θα πει εξωτερική πολιτική με σθένος, τόλμη, σχέδιο και διορατικότητα. Ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν λύγισαν, παρά τις διεθνείς πιέσεις, όπως δυστυχώς κάνετε εσείς σήμερα. Η κυβέρνηση τότε είπε ένα περήφανο ΟΧΙ και προστάτεψε το εθνικό συμφέρον
Σήμερα, αντί επιτέλους να αξιοποιήσετε αυτό το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, το ακυρώνετε.
Η τότε κυβέρνηση δεν δέχθηκε μια τέτοια συμφωνία.
Μην κατηγορείτε, λοιπόν, τους άλλους για τη δική σας ανεπάρκεια. Εσείς κάνετε εξωτερική πολιτική με αποκλειστικό γνώμονα τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα. Κάνετε βουτιά στο παρελθόν, για να διχάσετε τους αντιπάλους σας.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ένα, είμαστε ενωμένοι, ειδικά για τη Μακεδονία μας, βάζουμε εθνικές γραμμές και τις υπηρετούμε με συνέπεια.
Κι εδώ επιτρέψτε μου να πω και κάτι ακόμα…
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε θεσμικά με τα δημόσια πράγματα, όσο υψηλή θέση κι αν κατέχουμε, υπηρετούμε την απαράβατη αρχή που πρώτος εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το εθνικό πάνω από το κάθε άλλο συμφέρον.

Κύριοι της κυβέρνησης,
Ετοιμάζεστε να βαρύνετε την πατρίδα μας με μια επικίνδυνη συμφωνία.
Δεν υπογράφετε μόνο Οικονομικά Μνημόνια. Υπογράφετε κι Εθνικά Μνημόνια.
Και μάλιστα, χωρίς καν την έγκριση της Βουλής.
Σε αυτόν τον δρόμο, να ξέρετε ότι θα έχετε απέναντί σας όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά – κυρίως – τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.