Saturday, June 16, 2018

Έχετε γίνει οι «Κουασιμόδοι της πολιτικής» Εκχωρείτε την δική μας ιστορική και εθνική ταυτότητα στο όνομα κάποιας αδιευκρίνιστης κομματικής σκοπιμότητας


Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια του Σαββάτου 16-6-2018, στην Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσε η ΚΟ της ΝΔ επί της «Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης των Σκοπίων».
Στην αρχή της Ομιλίας του, ο κ. Τζελέπης τόνισε ότι: «Συζητάμε σήμερα την Συμφωνία της Ελλάδος με την γειτονική χώρα, τα Σκόπια. Και ακούω εδώ μέσα απόψεις περί του αν πρόκειται για «μία καλή ή κακή συμφωνία». Το ζητούμενο είναι αν αυτή η Συμφωνία υπερασπίζεται τα Εθνικά Συμφέροντα ή όχι. Εγώ υποστηρίζω ακράδαντα ότι η Συμφωνία αυτή δεν διασφαλίζει τα Εθνικά Συμφέροντα».


Στη συνέχεια, ο Βουλευτής σχολίασε ότι: «Υποδείξεις δε, εμείς, ως «Κίνημα Αλλαγής» δεν δεχόμαστε. Γιατί, άκουσα, από Υπουργό της Κυβέρνησης από αυτό εδώ το Βήμα να λέει ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα πήρε θέση, για να στηριχθεί η συμφωνία. Θα ήθελα να θυμίσω ότι, το ΠΑΣΟΚ σε όλη του την διαδρομή είχε πολύ «ψηλά» την διαφύλαξη των Εθνικών Συμφερόντων. Συνεχίζουμε αυτήν την πορεία ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την Πρόεδρο μας, την κ. Γεννηματά και υπερασπιζόμαστε και σήμερα πάλι τα συμφέροντα της Ελλάδος. Κρατάμε ψηλά τις αρχές της Δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας. Σεβόμαστε τις αρχές της συνεργασίας, όμως,  σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε «ενεργούμενο» άλλων συμφερόντων, στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Πρόθυμους για αυτές τις υποδείξεις ίσως βρείτε σε αυτούς που καλείτε έστω και ως «λαθρεπιβάτες-παρατηρητές» κάθε φορά».
Επιπροσθέτως, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε εκτενώς και στο κείμενο της Συμφωνίας. «Θα ήθελα, τώρα να αναφερθώ στο κείμενο της Συμφωνίας. Πρώτον, πρόκειται για μία Συμφωνία, χωρίς καμία Εθνική Συνεννόηση. Μία Συμφωνία «εν κρυπτώ». Και αν δεν γινόταν αυτή η συζήτηση σήμερα, ο ελληνικός λαός δεν θα γνώριζε το θέμα. Μία Συμφωνία ΙΣΤΟΡΙΚΗ για την χώρα μας. Μία Συμφωνία μείζονος πολιτικής, ιστορικής, γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας για την χώρα μας. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα δεν θα μιλούσαμε για καμία Συμφωνία αν δεν είχε προηγηθεί η «Ενδιάμεση Συμφωνία» του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1995. Και μπορούμε να συζητάμε αν θα έχουμε μία Συμφωνία που θα διασφαλίζει τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας ή όχι. Τήρησε τότε αυτήν την Συμφωνία η FYROM; ΟΧΙ. Σ’ όλη αυτήν την πορεία, όλα αυτά τα 20 χρόνια, η FYROM καταστρατήγησε το «πνεύμα και το γράμμα» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Τι κάνατε εσείς τώρα; Αντιστρέψατε τους όρους που διαπραγματευόταν μέχρι τώρα η χώρα. Διαπραγματευόταν, μέχρι τώρα, η χώρα το «Ονοματολογικό». Συζητήσατε εσείς καθόλου για το «Όνομα» της γειτονικής χώρας; ΚΑΘΟΛΟΥ. Και μάλιστα αρχικά, τους δώσατε την Εθνικότητα και την γλώσσα. Εθνικότητα-Ιθαγένεια: «Μακεδόνες» και γλώσσα: «Μακεδονική». Και μετέπειτα τους δώσατε την ευκαιρία να διαλέξουν το «όνομα». Ποιο όνομα να διαπραγματευτείτε όταν στον σκληρό, ιδεολογικό σας πυρήνα που υπογράφουν από το 2008, 200 στελέχη σας τονίζατε ότι: «Δεν διακυβεύεται το Εθνικό Συμφέρον αν δώσουμε τη Συνταγματική Ονομασία που είχε η γειτονική χώρα, δηλαδή η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και ότι η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση  είναι στην πραγματικότητα η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ». 200 Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν αυτήν την διακήρυξη μεταξύ αυτών πολλοί Υπουργοί, η κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Γαβρόγλου, ο κ. Τσακαλώτος και πολλοί άλλοι. Άρα δεν διαπραγματευτήκατε το όνομα. Παράλληλα, τους δώσατε τρία ονόματα να διαλέξουν με  τον προσδιορισμό μπροστά από την λέξη «Μακεδονία». Και το λέγατε κιόλας, «να διαλέξουν». Και τι επέλεξαν; «Βόρεια Μακεδονία». Κοιτάξτε να δείτε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, ακόμη και ο γεωγραφικός προσδιορισμός του τύπου «Βόρεια» σε άμεση αντιδιαστολή με το «Νότια» είναι απολύτως απαράδεκτος και απορριπτέος. Γιατί; Γιατί η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι τέτοιοι προσδιορισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν διαιρέσεις χωρών με ομοεθνείς κατοίκους, όπως στις περιπτώσεις της Κορέας και του Βιετνάμ ή όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας με την χρήση «Ανατολική»- «Δυτική». Είναι απολύτως σαφές ότι στις περιπτώσεις αυτές υπήρξε διαίρεση μιας χώρας και μιας εθνότητας κάτω από ιστορική συγκυρία και αφήνουν ανοιχτή την προοπτική επανένωσης.
Ακόμα, ο Βουλευτής επεσήμανε ότι: «Οι κ.κ. Ζαέφ και Ντιμιτρόφ επέμεναν να διατηρήσουν και πήραν- τους το δώσατε-γιατί πριν δεν το ζητούσαν, το όνομα «Μακεδόνες», ιθαγένεια και μακεδονική γλώσσα, γιατί αυτό ακριβώς κρατά ζωντανό το Εθνικό Ιδεολόγημά τους, τον «Νεομακεδονισμό». Ένα ιδεολόγημα, όπου αμφισβητεί στην καρδιά του ότι: «Ο Μακεδόνας είναι Έλληνας».
Κλείνοντας την Ομιλία του, ο κ. Τζελέπης δήλωσε ότι: «Σε αυτήν, την πολύ σημαντική Συνεδρίαση γράφεται Ιστορία για την χώρα. Σ’ αυτήν την πορεία προχωράτε μόνοι σας, σε μία Συμφωνία που διχάζει τον ελληνικό λαό, με δική σας ευθύνη. Μία Συμφωνία που ταπεινώνει τους πολίτες μας και μάλιστα σε μία περίοδο που δοκιμάζει τις οικονομικές-κοινωνικές αντοχές τους και οδηγείτε τον ελληνικό λαό σε Εθνική κατάθλιψη. Έχετε πραγματικά γίνει οι «Κουασιμόδοι της πολιτικής», κύριοι της Συγκυβέρνησης, εκχωρώντας όρους συνδεδεμένους με την μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων, κάτι που ως Βουλευτής της Βορείου Ελλάδος και του Νομού Σερρών δεν μπορώ να ανεχτώ. Εκχωρείτε την δική μας ιστορική και εθνική ταυτότητα εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης κομματικής σκοπιμότητας».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.