Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

«Εμφύλιος» στα Σκόπια: Νέα επίθεση Ιβανόφ σε Ζάεφ


Ο Ιβανόφ επανέλαβε την αντίθεσή του σε αναθεώρηση του Συντάγματος και σε αλλαγή της σημερινής συνταγματικής ονομασίας, ουσιαστικά απορρίπτοντας το erga omnes που είναι πάγια αξίωση της Αθήνας
Σε πολιτικό εμφύλιο κινδυνεύουν να βυθιστούν τα Σκόπια, με αφορμή μια επικείμενη συμφωνία για την επίλυση στο ονοματολογικό της γείτονος, με τον πρόεδρο Ιβανόφ να εκφράζει ανοιχτά για ακόμη μια φορά τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.


Όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο Ιβανόφ κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι διαπραγματεύεται ανεύθυνα και πρόχειρα με τον Αλέξη Τσίπρα κι ότι δεν επιδεικνύει την σοβαρότητα που απαιτείται σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.
Δεν είναι δυνατόν, είπε, το ονοματολογικό να λυθεί μέσω τηλεφώνου και προσωπικής συμφωνίας των δύο πρωθυπουργών. 

Ο Ιβανόφ επανέλαβε την αντίθεσή του σε αναθεώρηση του Συντάγματος και σε αλλαγή της σημερινής συνταγματικής ονομασίας, ουσιαστικά απορρίπτοντας το erga omnes που είναι πάγια αξίωση της Αθήνας.
Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για τις χθεσινές δηλώσεις Ζάεφ, σύμφωνα με τις οποίες είπε ότι η πιθανή απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» για ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, από το γραφείο του σκοπιανού προέδρου αναφέρουν ότι «είναι μια απέλπιδα προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού και υποκίνησης των «Μακεδόνων» πολιτών μετά από πιθανή ψηφοφορία με δημοψήφισμα».
Απαντώντας, δε, στην έκκληση του Ζάεφ η συμφωνία να υποστηριχθεί από όλους τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, ο κ. Ιβάνοφ σχολίασε ότι για μια τέτοια συμφωνία «απαιτείται ευρεία εθνική συναίνεση, ώστε να εξευρεθεί λύση που δεν θα παραβιάζει την αξιοπρέπεια του «μακεδονικού» λαού».

ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.