Saturday, June 16, 2018

Σε οξείς τόνους η αντιπαράθεση για ΠΓΔΜ – Μάχη κορυφής αρχηγών


Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη
Συνεχίζεται στη Βουλή σήμερα, Σάββατο, σε υψηλούς τόνους η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ένα τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που θα σηματοδοτήσει και τον χαρακτήρα που θα έχει η προεκλογική περίοδος, όποτε κι αν αυτή ξεκινήσει.
Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας,  ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ. Η Ένωση Κεντρώων συναρτά τη στάση της από το αν η ΝΔ θα δεσμευτεί τώρα ότι θα ανατρέψει τη συμφωνία, ενώ το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση και στη Χρυσή Αυγή έχει επιβληθεί το μέτρο της στέρησης λόγου, όμως έχει δικαίωμα να παρίσταται στην ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρότεινε η ψηφοφορία, επί της προτάσεως δυσπιστίας, να ξεκινήσει κοντά στις 18:30 κάτι που σημαίνει ότι οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15:00. Γύρω στις 14:30 αναμένεται και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Στο τραπέζι απόρρητα έγγραφα


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στη μάχη της Ολομέλειας έως πρότινος χαρακτηρισθέντα ως «απόρρητα» διπλωματικά έγγραφα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν μέλη της, το οπλοστάσιό της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του ΥΠΕΞ που αφορούν διαπραγματεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ονοματολογικό της γείτονος, τα οποία αναμένεται να κατατεθούν από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαλυφθούν «κρυφά σημεία» χειρισμών προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες διαπραγματεύθηκαν το ονοματολογικό, κάτι που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, μόλις ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας.



ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.