Friday, June 15, 2018

Ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια -Τσαρουχά, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας (Video)

Ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του Κόμματός του, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.
Ομιλία της ΥΜΑΘ κ. Μαρίας Κόλλια -Τσαρουχά στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας 15.6.18 https://youtu.be/sheIpMkoZ98



Tην Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τοποθετήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Η κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά επανέλαβε την πάγια θέση της ίδιας και του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει υπέρ μιας συμφωνίας που παραχωρεί με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα “Μακεδονία”, όταν και αν αυτή η συμφωνία έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τόνισε επίσης ότι η πρόταση δυσπιστίας γίνεται τώρα από την Αντιπολίτευση ως κίνηση τακτικής, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και για να παρεμποδίσει το έργο της Κυβέρνησης ενάντια στη διαπλοκή. Η Υφυπουργός έκλεισε την ομιλία της δηλώνοντας ότι συνεχίζει να στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση.
Ανάμεσα σε άλλα, η Υφυπουργός τόνισε:


[…] Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από την Αντιπολίτευση και για δικούς της εσωκομματικούς λόγους, για να αποπροσανατολίσει και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους σιτιζόμενους από αυτό, τη NOVARTIS και τους «υπηρέτες της», τις off shore και τους κατόχους τους, τα κομματικά θαλασσοδάνεια, το ξεπούλημα της ΑΤΕ και τις παρενέργειες του, στον αγροτικό τομέα ακόμα και σήμερα, τους αρεστούς και τους δήθεν «αρίστους», τη SIEMENS και τους «προστάτες» της.
[…] Αν όπως μας προτείνετε κύριοι συνάδελφοι, εμείς σήμερα δεν ψηφίζαμε κατά της πρότασης δυσπιστίας, αν δηλαδή ρίχναμε την κυβέρνηση, εσείς αύριο αν ήσασταν πρώτο κόμμα, τι θα ψηφίζατε αλήθεια; Κανένας δεν ανέφερε τι όνομα θα θέλατε για αυτό το κρατίδιο, το οποίο δυστυχώς από κακούς χειρισμούς και από δυσκολίες τις οποίες είχε τις τελευταίες δεκαετίες η πατρίδα μας, ανεχόμασταν να λέγεται έστω Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας.
[…] Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, πως για μας και για μένα προσωπικά, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το όνομα της Μακεδονίας δεν εκχωρείται, δεν παραχωρείται, ούτε σύνθετο, ούτε με οποιουσδήποτε προσδιορισμούς, γεωγραφικούς, χρονικούς ή άλλους, και για αυτό δεν θα ψηφίσουμε καμιά συμφωνία αυτής της μορφής, όταν θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή! Είμαστε σταθεροί στη θέση μας.
[…] Οφείλουμε να επιτρέψουμε στη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της. Οφείλουμε να παραδώσουμε μια Ελλάδα ελεύθερη από τον ασφυκτικό κλοιό των Μνημονίων. Για αυτό και στηρίζουμε την κυβέρνηση και το έργο της μέχρι να ολοκληρωθεί! Σας περιμένω να συνταχθείτε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που υπεύθυνα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο, δημοκρατικά και εθνικώς υπεύθυνα, καμία συμφωνία που δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να περάσει.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.