Friday, June 15, 2018

Γ. Βαρεμένος: "Ο τυχοδιωκτισμός του Κ. Μητσοτάκη στο Μακεδονικό είναι η παλιά Ελλάδα της χρεωκοπίας"

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
«Η τυχοδιωκτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό είναι η παλιά Ελλάδα που οδηγήθηκε στη χρεωκοπία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Και συνέχισε:


«Μετατρέπει ένα σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής σε ένα εσωτερικό πολιτικό ναυάγιο, θέλοντας να τζογάρει στον τροχό της σύγχυσης και της πατριδοκαπηλίας. Το κάνει συνειδητά, αφού γνωρίζει τις επιπτώσεις που είχαν οι τυχοδιωκτισμοί της δεκαετίας του ’90, όταν ο πατέρας του είχε πει ότι το Μακεδονικό ήταν απλώς το πρόσχημα του Αντώνη Σαμαρά για να ρίξει την κυβέρνησή του. Είχε πει και κάτι άλλο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ότι το βράδυ της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας προσπαθούσε και δεν μπορούσε να βρει τον κ. Σαμαρά, να του πει ότι τότε, όταν ‘’καίγονταν’’ οι Γερμανοί για την αναγνώριση, τότε ήταν η ώρα να μπουν οι όροι για τα Σκόπια. Επιστρέφει, λοιπόν, ο εγκαλούμενος κ. Σαμαράς ‘’στον τόπο του εγκλήματος’’ και όχι μόνο επιβάλλει τη γραμμή στη Ν.Δ., αλλά επιτίθεται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετατρέποντας τα πάντα, ακόμη και τους θεσμούς, σε υπόθεση βεντέτας. Και το αποκορύφωμα του πολιτικού σουρεαλισμού είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε την αποκριάτική στολή του μακεδονομάχου, νομίζοντας ότι μπορεί να κερδοσκοπήσει».
«Τι είδους Ελλάδα θέλετε;», κατέληξε ο κ. Βαρεμένος. «Φοβική, πανταχόθεν πολιορκημένη, μίζερη και απομονωμένη; Και όχι μια Ελλάδα εξωστρεφή, πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια; Το λάθος του ‘92 σήμερα θα ήταν έγκλημα, το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να συντελεστεί. Μια διπλωματική ήττα μετατρέπεται σε νίκη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω, αλλά να πάει μπροστά».  




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.