Wednesday, July 13, 2016

Η τήρηση της Νομιμότητας είναι υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής

Γράφει ο Γιάντσιος Ιωάννης, Δικηγόρος Σερρών
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν βάση του κανονισμό Λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων.
Απευθύνομαι στην δημοτική αρχή, στον δήμαρχο του δήμου Σιντικής οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να γνωρίζει και να ζητούν από τον εκάστοτε πρόεδρο των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου, να τηρούν τον νόμο και την διαδικασία που προβλέπετε από τον κανονισμό Λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων. Αυτό το αναφέρω, διότι, ήδη, υπάρχει σοβαρό κρούσμα μη νομιμότητας στην Δημοτική Ενότητα Κερκίνης του δήμου Σιντικής (υπάρχει και καταγγελία) διότι από την αρχή της παρούσας δημοτικής αρχής, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας, δεν προσκαλούνται για σύγκλιση του Συμβουλίου, και τα «κάποια» συμβούλια που έγιναν, έγιναν με μη σύννομο τρόπο, διότι δεν καλέστηκαν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου παρά μόνο μετά από μέρες, ο πρόεδρος τους καλεί να υπογράψουν τα πρακτικά!!! Δίχως να έχει συγκληθεί Συμβούλιο, να συζητηθούν τα θέματα και να αποφασίσουν.
 Ο εκάστοτε πρόεδρος των Τοπικών Κοινοτήτων, δεν μπορεί να ασκεί οποιαδήποτε πολιτική δίχως την ουσιαστική σύγκλιση του Συμβουλίου, οι αποφάσεις του προέδρου και του Συμβουλίου της εκάστοτε Κοινότητας είναι ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, δεν παράγουν διοικητική πράξη. Υπεύθυνος για τις πράξεις των Προέδρων των Κοινοτήτων, όποιες κι αν είναι αυτές είναι η Δημοτική Αρχή του Δήμου και ο δήμαρχος. Αν ο Πρόεδρος έχει «ξεφύγει» από την νομιμότητα, την ευθύνη την έχει η Δημοτική Αρχή που δεν τον εγκαλεί. Και επειδή ουκ ολίγα γίνονται στην περιοχή της Κερκίνης, η Δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να εγκαλέσει στην τάξη τον κάθε παραβάτη και να τον περάσει πειθαρχικό, εφόσον κρίνει ότι παρανόμησε. Πρέπει δηλαδή να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, άλλως είναι συνυπεύθυνη (η δημοτική αρχή) για τυχόν ανομίες που παρατηρούνται. Οι τυχόν «παρανομίες» είναι γνωστές στην Δημοτική αρχή, ειδικά στον δήμαρχο και δεν νοείτε να υπάρχει κάποια «σκιά» και να μην δεν δίνεται άμεση προτεραιότητα επίλυσης (με οποιοδήποτε τρόπο) της υπόθεσης. Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να αφήνει τέτοιες υποθέσεις να λύνονται σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες πχ στην Αποκεντρωμένη διοίκηση, τον εισαγγελέα κλπ., διότι τότε δείχνει αργοπορία και όχι μόνο.,    
 Είναι καιρός, στο δήμο Σιντικής και σε όλη την δομή της διοίκησης του να πνεύσει επιτέλους ένας διαφορετικός «άνεμος δημοκρατίας», νομιμότητας, ανάπτυξης, με σεβασμό στους θεσμούς και πάνω απ΄ όλα στην προάσπιση του δίκαιο των δημοτών.
 Είναι καιρός να σταματήσουν οι ψεύτικες αγκαλίτσες από τους υποκριτές επαγγελματίες αγκαλίτσες!! Αυτούς οι οποίοι έμαθαν να κοροϊδεύουν τους δημότες με ψεύτικες υποσχέσεις, με ψεύτικα φιλιά και αγκαλιές. Πρέπει να ωριμάσουμε ως δημότες, να μην μας πατούν οι επιτήδειοι «ψευτοπολιτικάντητες» και να μην παρασυρόμαστε από τους ψεύτες. Στο χέρι μας είναι να δώσουμε μια νέα πνοή, ανάπτυξης και σεβασμό στον δήμο μας και  στους δημότες.
Κάθε συνταξιούχος, δημόσιος υπάλληλος (αυτοί που ζουν από τον κρατικό κουρβανά), αυτοί που βγαίνουν στην σύνταξη από 45 ετών και τους πληρώνει ο έλληνας πολίτης, και επειδή αυτοί δεν έχουν τι δουλειά να κάνουν, (αφού κάθονται και παίρνουν πρόωρη σύνταξη) ασχολούνται ως «χόμπι μάλλον» με την πολιτική, τους δήμους, τις περιφέρειες κλπ.  Είναι γνωστό ότι, ο χορτασμένος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει και Ό του θαύματος αν παρατηρήσει κανείς ποιοι έχουν την εξουσία του δήμου στην Δημοτική αρχή, η παραγωγική τάξη απουσιάζει …γιατί, πολύ απλό, δεν έχει τον χρόνο που έχουν οι εισπράττοντας συντάξεις και μισθούς από το κράτος «αλεξιπτωτιστές της πολιτικής».
Εάν δεν τηρηθεί η νομιμότητα στη καταχρηστική συμπεριφορά του Προέδρου της Κοινότητας θα επανέλθουμε. 
Με τιμή
Γιάντσιος Ιωάννης
Δικηγόρος
Δημότης Καμαρωτού

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.