Wednesday, July 27, 2016

"Πώς ξεκίνησε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών χωρίς να έχει η κυβέρνηση στα χέρια της οριστική μελέτη;"

Ερώτηση Κ. Γκιουλέκα 27.07.2016

Τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ερωτά ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σχετικά με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται το ποσόν των 20.000 ευρώ στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας προκειμένου αυτό να εκπονήσει μία νέα και οριστική μελέτη σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν στην χώρα μας.
Στην Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή ο Κ.Γκιουλέκας επισημαίνει το γεγονός ότι αυτή η νέα εξέλιξη επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς,  ότι η πρώτη μελέτη δεν ήταν οριστική και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για αλλαγές στο νέο χάρτη συχνοτήτων, επομένως και για αλλαγές στον αριθμό των χορηγηθησόμενων αδειών.

***Ακολουθεί η Ερώτηση, όπως αυτή κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, στην Βουλή:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ                                
BΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ                               
Α’ ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τον Υπουργό Επικρατείας
κ. Νίκο Παππά.
ΘΕΜΑ:
Νέα ανάθεση μελέτης στο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες
Ερωτηματικά εγείρει η από 25 Ιουλίου 2016 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται το ποσόν των 20.000 ευρώ στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας προκειμένου αυτό να εκπονήσει μία νέα και οριστική μελέτη σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν στην χώρα μας. Η σχετική ανάθεση γίνεται, μάλιστα, ενώ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε εξέλιξη και, ήδη, έχουν απορριφθεί οι φάκελοι ορισμένων ενδιαφερομένων.

Παρά το γεγονός ότι είχαν εκφραστεί τόσο από τους υποψήφιους όσο και από ειδικούς επιστήμονες απόψεις ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών ήταν αυθαίρετος και δεν βασιζόταν στις πραγματικές δυνατότητες του φάσματος, έως τώρα η κυβέρνηση προχώρησε στον σχεδιασμό της με βάση την πρώτη μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και με αυτήν ξεκίνησε και την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Με αυτή τη νέα εξέλιξη,  επιβεβαιώνεται, εμμέσως πλην σαφώς, το γεγονός ότι η πρώτη μελέτη δεν ήταν οριστική και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για αλλαγές στο νέο χάρτη συχνοτήτων, επομένως και για αλλαγές στον αριθμό των χορηγηθησόμενων αδειών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πως ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών χωρίς να έχει η κυβέρνηση στα χέρια της μια οριστική μελέτη;

Είναι πιθανό η νέα οριστική μελέτη να προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό αδειών;
Θα αλλάξουν τα δεδομένα στον διαγωνισμό; Είναι πιθανό να «παγώσει» για λίγο η διαδικασία και να επιμηκυνθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της;
  Αθήνα, 27.07.2016
Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.