Thursday, July 28, 2016

Γ. Βαρεμένος: Διάβημα για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διονύση Παναγιωτόπουλο, και ζήτησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που παραμένει οξύ από το 2012 ενώ η σχετική προθεσμία εκπνέει σε έναν περίπου μήνα.
Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα προβεί αμέσως σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, τουλάχιστον όσον αφορά το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, για το οποίο αναγνώρισε ότι έχει ανάγκη έκτακτης ενίσχυσης με προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθεί στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που λιμνάζουν εκεί επί μήνες, ακόμη και επί χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγουμένη, ο Γιώργος Βαρεμένος, μαζί με τη Μαρία Τριανταφύλλου και τον συντονιστή της αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου Γιώργο Δημαρά, είχαν καταθέσει στη Βουλή ερώτηση όπου επισημαίνουν πως η παρατεινόμενη καθυστέρηση στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εγκυμονεί τον κίνδυνο ενεργές μονάδες να εκπέσουν οριστικά σε καθεστώς παρανομίας και, ταυτόχρονα, κτηνοτρόφοι να απενταχθούν από το πρόγραμμα ενίσχυσης της Βιολογικής Κτηνοτροφίας. Και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου η διαδικασία της αδειοδότησης να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις και εμπλοκές.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.