Thursday, July 28, 2016

Δήλωση Κ. Γκιουλέκα για έλλειψη συντονισμού και απαράδεκτης αδιαφορίας του Υπουργείου Πολιτισμού

Με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδίως σε άσχετο νομοσχέδιο στην Βουλή από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση παντελούς έλλειψης συντονισμού και προγραμματισμού και απαράδεκτης αδιαφορίας της σημερινής κυβέρνησης έφτασε στο αποκορύφωμά της χθες το πρωί στην Βουλή.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού αδιαφόρησε αδικαιολογήτως τους προηγούμενους δεκαοκτώ μήνες, έφερε χθες εσπευσμένως, σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορά στα καπνά, τροπολογία για την επέκταση των συμβάσεων εργαζομένων σε δύο έργα ψηφιακής σύγκλισης του Υπουργείου Πολιτισμού από την προηγούμενη περίοδο του ΕΣΠΑ.

Αφού άφησε να παρέλθουν άπρακτοι όλοι αυτοί οι προηγούμενοι μήνες ο κ.Μπαλτάς ήλθε εσπευσμένως να καταθέσει τροπολογία για να καλύψει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τόσο την δική του όσο και του προκατόχου του στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αδιαφορώντας, με τον τρόπο αυτό, για τις συνέπειες αυτής της τραγικής έλλειψης προγραμματισμού για τα δύο αυτά έργα καθώς και για τη τύχη των εργαζομένων με σύμβαση σε αυτά.

Εάν οι κυβερνώντες δεν μπορούν καν να προγραμματίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους για τα έργα που βρήκαν έτοιμα από την προηγούμενη περίοδο, αναρωτιέται κανείς με εύλογη ανησυχία τι θα συμβεί στο χειρισμό ακόμη πιο σοβαρών ζητημάτων!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει, με  την ανικανότητα και τηνανευθυνότητά της, το πόσο επιζήμια είναι για τον τόπο με την παραμονή της στην εξουσία».

 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.