Thursday, July 28, 2016

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για τα αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής
Η συνολική λεία τους ξεπερνά σύμφωνα με εκτιμήσεις τις 85.000 Ευρώ
Η μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης, εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 23 και 22 ετών, αδερφών μεταξύ τους και άλλων τριών συνεργών τους, για τα αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 22χρονου, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό ο 23χρονος αδερφός του, είχε προσαρμόσει μηχανικά μέρη, μεταξύ των οποίων και κινητήρα, άλλου οχήματος, το οποίο είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2015.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούνιο του 2015 στα Γιαννιτσά τα δύο αδέρφια μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, χρησιμοποιώντας το παραπάνω κλεμμένο όχημα και έχοντας τοποθετήσει σε αυτό πινακίδες κυκλοφορίας που αφαίρεσαν λίγο νωρίτερα από άλλο αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή, παραβίασαν χρυσοχοείο και αφαίρεσαν κοσμήματα.
Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι χρησιμοποιώντας το παραπάνω κλεμμένο αυτοκίνητο τα στοιχεία του οποίου παραποιούσαν με πινακίδες άλλων οχημάτων ενέχονται ακόμη, σε μία απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου από πρατήριο υγρών καυσίμων το Μάιο του 2015 στις Σέρρες, κατά την οποία χρησιμοποίησαν και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που αφαίρεσαν νωρίτερα στην ίδια περιοχή, καθώς και σε μία ληστεία με απειλή πιστολιού σε κοσμηματοπωλείο τον Ιούνιο του 2015 στο Κιλκίς, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι προκειμένου να μεταβούν στην περιοχή όπου αφαίρεσαν το βασικό - για την εγκληματική τους δράση - όχημα, αφαίρεσαν άλλο ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους.
Η συνολική λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 85.000 Ευρώ.
Τα κλεμμένα μηχανικά μέρη που εντοπίσθηκαν στο αυτοκίνητο του 22χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.