Wednesday, July 27, 2016

Πληρωμές ενισχύσεων ύψους 77, 6 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Από χθες 26/7/2016 ξεκίνησαν οι πληρωμές σε 121.000 δικαιούχους ενισχύσεων καθεστώτων της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 77.645.416 ευρώ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29/7/2016.
Οι πληρωμές που είναι σε εξέλιξη αφορούν:
1)      στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, δηλαδή  βόειου κρέατος, του  πρόβειου και αίγειου κρέατος σε ορεινές και πεδινές περιοχές και της ενίσχυσης των ειδικών δικαιωμάτων,  συνολικού ύψους περίπου 47 εκατ. ευρώ,
2)      σε συμπληρωματικά ποσά που προέκυψαν μετά τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, για γεωργούς που δεν είχαν πληρωθεί ή που είχαν υποβάλει ενστάσεις και δικαιώθηκαν, για τα καθεστώτα:
·                     βασικής ενίσχυσης, 11 εκατ. ευρώ
·                     πράσινης ενίσχυσης, 11,5 εκατ. ευρώ
·                     γεωργούς νεαρής ηλικίας, 500 χιλ. ευρώ
·                     συνδεδεμένης ενίσχυσης σπόρων σποράς, 1,9 εκατ. ευρώ

3)      στις πληρωμές ειδικών ενισχύσεων βάμβακος  ύψους 4,3 εκατ. ευρώ και
4)   στις  πληρωμές ενισχύσεων στα Μικρά Νησιά Αιγαίου έτους 2015 ύψους 0,4 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα εξής«Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώνεται η χορήγηση του μεγαλύτερου ποσοστού των πληρωμών για τις άμεσες ενισχύσεις στη χώρα μας, κατά το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Πρόκειται για μια ακόμα ενίσχυση  της ρευστότητας στον αγροτικό χώρο και συνολικά στην ελληνική ύπαιθρο. Με δεδομένο τον περίπλοκο και γραφειοκρατικό χαρακτήρα της νέας ΚΑΠ στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε για τους Έλληνες αγρότες τις ενισχύσεις που δικαιούνται, χωρίς ταυτόχρονα να κινδυνεύει η χώρα με πρόστιμα και καταλογισμούς που αποτελούσαν μια μόνιμη μάστιγα κατά το παρελθόν».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.