Tuesday, July 26, 2016

Την επαναλειτουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στις Σέρρες ζητά η Φωτεινή Αραμπατζή με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την επαναλειτουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στις Σέρρες ζητά η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου με σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή. Σχολή, που λόγω της αδικαιολόγητης αδιαφορίας των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου, από το 2015 και μετά έχει «κατεβάσει ρολά» πριν καλά - καλά λειτουργήσει.


Η Σερραία βουλευτής ζητά εξηγήσεις για τους λόγους, που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση του τμήματος με το απαραίτητο προσωπικό. Καλεί δε τον Υπουργό να διασαφηνίσει αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της Σχολής, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Σχολή της Θεσσαλονίκης και να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πέλλας) να αποκτήσουν από τη συγκεκριμένη Σχολή την απαραίτητη πιστοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αυξανόμενης ανεργίας.

Αναλυτικά, η Ερώτηση, που κατέθεσε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  
Αθήνα 26-7-2016

Ερώτηση

Προς
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Ευάγγελο Αποστόλου


ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα και με το Προεδρικό Διάταγμα 107/2014 (ΦΕΚ 174/Α/28-8-2014), ορίστηκε Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών με έδρα τις Σέρρες, υπαγόμενη στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης και με περιοχή δικαιοδοσίας τις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πέλλας.

Η απόφαση δε ίδρυσής της εμπεριέχεται στο Προεδρικό Διάταγμα του Οργανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο άρθρο 17, στη διάρθρωση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών.

Η ίδρυση της συγκεκριμένης Σχολής κρίθηκε – και πολύ ορθώς – αναγκαία, αφενός λόγω του αυξημένου αριθμού των υποψήφιων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων – τα αιτήματα μόνο για το Νομό Σερρών φτάνουν ήδη τα 110 για φέτος – αφετέρου λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, από τη Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Με τη λειτουργία της εν λόγω Σχολής, θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής των ενδιαφερομένων, ο οποίος είναι ιδιαίτερα μεγάλος, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης για το επάγγελμα του κρεοπώλη. Αρκεί να σας αναφέρω, ότι η αναμονή κυμαίνεται από τρεις (3) έως έξι (6) μήνες για τα απογευματινά τμήματα και φθάνει τους έξι (6) μήνες έως έναν (1) χρόνο για τα πρωινά.

Παρόλα αυτά και ενώ στις 25 Αυγούστου 2014 ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης των υποψηφίων κρεοπωλών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Σερρών, η Σχολή «κατέβασε ρολά» πριν προλάβει καλά καλά να λειτουργήσει.
Αιτία, η ολιγωρία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία της Σχολής από το 2015 και έπειτα, τόσο όσον αφορά στην εύρεση χώρου για την πραγματοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων και την απαραίτητη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους στον χώρο του Κρέατος φορείς του Ν. Σερρών (Σύλλογος Κρεοπωλών, εκπρόσωποι σφαγείων) για την πραγματοποίηση των πρακτικών μαθημάτων, όσο και στην απαραίτητη σύσταση οργανικών θέσεων με μετάταξη υπαλλήλων (κτηνίατροι , διοικητικοί υπάλληλοι , βοηθοί εργαστηρίου) για την στελέχωση της Σχολής σε διοικητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Κατόπιν τούτων ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επέδειξαν αυτή την αδικαιολόγητη αδιαφορία για την συνεχιζόμενη και εύρυθμη λειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών στις Σέρρες;

  1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση της Σχολής με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει;

  1. Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - και αν ναι ποιο είναι αυτό – για την επαναλειτουργία της Σχολής προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Σχολή της Θεσσαλονίκης και να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση του Επαγγελματία Κρεοπώλη σε εύλογο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αυξανόμενης ανεργίας;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.