Tuesday, July 26, 2016

Τα σημαντικά οφέλη του μελιού και του σκόρδου για το σώμα σας

Το σκόρδο χρησιμοποιείται στη μαγειρική από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Το βολβώδες φυτό χρησιμοποιείτε ως καρύκευμα και για να δώσει επιπλέον γεύση σε όλους τους τύπους κουζίνας. Διαθέτει μια δυνατή, πικάντικη γεύση που γλυκαίνει όταν μαγειρευτεί.
Δεν είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε το σκόρδο και εξαρτόμαστε από αυτό για να δώσουμε στα πιάτα μας επιπλέον ώθηση. Το σκόρδο χρησιμοποιούνταν στην Κίνα από το 2000 π.Χ. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι υπόλοιποι λαοί της Μεσογείου το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους εδώ και αιώνες.
Τα οφέλη αυτού του φυτού που σχετίζεται με την οικογένεια του κρεμμυδιού, είναι πολλά. Είναι γνωστό πως το μείγμα σκόρδου και μελιού για να καταπολεμήσει το κρύωμα, κάνει θαύματα. Επίσης, έχει πολλές άλλες χρήσεις ώστε να κρατήσει το σώμα δυνατό και υγιές.
Δείτε παρακάτω τα οφέλη του σκόρδου στη διατροφή σας και πως μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματά του με τον καλύτερο τρόπο.

Οι άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τη χρήση σκόρδου ανά τους αιώνες. Αυτό ίσως να είναι ο υπέρ-ήρωας όλων των άλλων φυτών.
Κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, εφαρμοζόταν ως αντισηπτικό για την καταπολέμηση της γάγγραινας.
Maliz Ong
Το σκόρδο είναι πολύ καλό αντιοξειδωτικό.
 Ένας τρόπος για να βοηθήσετε το προβληματικό δέρμα που έχει ακμή είναι να προσθέσετε σκόρδο στα πιάτα σας. Θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα; Τρίψτε τις πρώτες φέτες του στο δέρμα σας μόλις εμφανιστεί ένα σπυράκι.

pittaya
Είναι επίσης γνωστό πως το σκόρδο βοηθά στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Αυτό το φυτό βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Εκείνοι που πάσχουν από παθήσεις του δέρματος και ψωρίαση, έχουν διαπιστώσει πως το τρίψιμο του σκόρδου στην πληγείσα περιοχή, απαλύνει τον πόνο.
Katina Rogers
Ναι, είναι αλήθεια πως η κατανάλωση του σκόρδου από μόνο του είναι πραγματικά παράξενη αλλά υπάρχει τρόπος να το φάτε.
Αν και τα οφέλη του είναι πιο αποτελεσματικά αν το καταναλώσετε ωμό, δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Χρησιμοποιήστε μέλι με το σκόρδο ώστε να σας βοηθήσει να το φάτε ψιλοκομμένο.
My Lifestyle
Κόψτε και ανακατέψτε 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο με μέλι. Θα πρέπει να το κάνετε 15 λεπτά πριν το φάτε.
Συνιστάται η κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι μιας και έτσι το σώμα είναι σε θέση να απορροφήσει καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά.
jeffreyw
Αναμείξτε 2 ή 3 σκελίδες σκόρδου με μια κουταλιά της σούπας μέλι καθημερινά.
Θα νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και υγιείς, αποκομίζοντας τα οφέλη αυτής της ισχυρής κουταλιάς.
Stephanie Weaver/Reciperenovator
Μπορεί να χρειαστούν μέρες για να αισθανθείτε καλύτερα όταν αρρωστήσετε.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα τονωτικό γρίπης από σκόρδο για να νιώσετε καλύτερα γρηγορότερα και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Δοκιμάστε ανά πάσα στιγμή αυτά τα συστατικά αν τα έχετε στο σπίτι σας. Μόλις νιώσετε αδιαθεσία πιείτε άμεσα το παρακάτω αφέψημα.
½ κίτρινο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 ψιλοκομμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
Χυμός από 1 λεμόνι
Ωμό και αφιλτράριστο μηλόξιδο
Claus Rebler
Χρησιμοποιήστε ένα βάζο των 350 ως 500 ml για να αποθηκεύσετε το μείγμα.
Ίσως θελήσετε να φορέσετε γάντια αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Είναι σημαντικό να μην αγγίξετε τα μάτια σας μιας και τα έλαια και οι καυτερές πιπεριές θα σας προκαλέσουν κάψιμο.
Jason Riedy
Προσθέστε το κρεμμύδι, τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο. Βάλτε το τζίντζερ στην κορυφή και πιέστε το λεμόνι. Βάλτε μηλόξιδο στο τέλος.
Αφήστε χώρο στο βάζο. Κλείστε και σφραγίστε το μείγμα για να το αποθηκεύσετε μέχρι να το χρειαστείτε. Δώστε τουλάχιστον 24 ώρες ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ καλός όταν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη. Επίσης μπορεί να σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο.
Sarah R
Το μέλι είναι ένας καλός συνεργάτης του σκόρδου επειδή έχει τις δικές του βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να βοηθήσουν το σώμα να παραμείνει υγιές.
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το μη επεξεργασμένο μέλι. Υποστηρίζεται πως το μέλι που δέχεται επεξεργασία χάνει όλες τις βιταμίνες, τα ένζυμα και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει.
Marina Avila
Μόλις αναμίξετε το μέλι με το σκόρδο σε ένα βάζο, φυλάξτε το για τουλάχιστον 5 ημέρες.
Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο σκόρδο να απορροφήσει ένα μέρος του μελιού ενώ επίσης απελευθερώνονται και μερικά θρεπτικά συστατικά.
Anikó Horváth/Youtube
Διατηρείτε στο ψυγείο και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όταν χρειάζεται.
Μερικοί άνθρωποι δεν ψιλοκόβουν το σκόρδο. Αντί για αυτό, το τρώνε αφού το έχουν βουτήξει στο μέλι σαν να είναι καραμέλα.
Anikó Horváth/Youtube
Το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πόδια ενός αθλητή για λοιμώξεις από μύκητες.
Ενυδατώστε τα πόδια σας με νερό σκόρδου για ανακούφιση. Επίσης μπορείτε να τρίψετε μια φλούδα του στο πόδι σας και να το ξεπλύνετε μετά.
jurek d.
Τα καταστήματα υγιεινής πωλούν σκόρδο σε μορφή χαπιού.
Τα χάπια περιέχουν αλλισίνη, μια χημική ένωση που συναντά κανείς στο σκόρδο και εμπεριέχεται σε συμπυκνωμένη μορφή. Λάβετε υπόψη πως η συγκεκριμένη χημική ένωση είναι ασταθής και αλλάζει. Θα ήταν καλό να σημειώνετε πόση αλλισίνη υπάρχει σε κάθε χάπι για καλύτερα αποτελέσματα.
suzettesuzette
ΠΗΓΗ suzettesuzette, tilestwra.com,nup.ac.cy
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.