Friday, July 22, 2016

Συνάντηση Σταθάκη με τον Πρόεδρο και τους εκτελεστικούς διευθυντές της EBRD στο Λονδίνο

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης επισκέφθηκε, σήμερα, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο Λονδίνο. Κατά τις συναντήσεις του, αρχικά με τον Πρόεδρο και στη συνέχεια με τους εκτελεστικούς διευθυντές της Τράπεζας, ο Υπουργός έθεσε το θέμα της περαιτέρω αύξησης των ετήσιων χρηματοδοτήσεων προς την ελληνική οικονομία, με έμφαση στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αφού ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της συμβασιοποίησης του προγράμματος διεθνών εμπορικών πιστώσεων προς τις Ελληνικές τράπεζες, παραβρέθηκε στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων με την Alpha Bank και την Eurobank. Παράλληλα, ενημερώθηκε σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της EBRD για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα αναδιάρθρωσης δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, της Eurobank και της Alpha Bank.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για την αναμενόμενη χρηματοδότηση του ΤΑΡ από την EBRD, με 500 εκατ. ευρώ, στους αμέσως επόμενους μήνες. Εξετάστηκε η διαδικασία συμμετοχής της Τράπεζας στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε τελετή για την υπογραφή τροποποίησης του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας με την EBRD («Amendment to Greek TC Agreement»


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.