Thursday, July 28, 2016

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών έκτακτων μέτρων στήριξης στο πλαίσιο του Κανονισμού της Ε.Ε. (2016/921) για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων οπωροκηπευτικών στη Ρωσία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την απόφαση καθορισμού αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2016 /921 της Επιτροπής σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών. 

Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν θα διατεθούν στο πλαίσιο της δωρεάν διανομής σε δικαιούχους – ωφελούμενους, οι οποίοι είναι : δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, οι ωφελούμενες μονάδες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως ορίζεται στο άρθρο 235 ν. 4389/2016, τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι ωφελούμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, οι πολύτεκνοι γονείς, οι γονείς τριών τέκνων


Αποδέκτες για την δωρεάν διανομή ορίζονται οι Κοινωνικές Συμπράξεις που έχουν οριστεί για την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας,  οι Κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων οι κοινωνικές υπηρεσίες Περιφερειών, δημόσια σχολεία και παιδικές κατασκηνώσεις. 

Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν ανά κατηγορία, όπως καθορίστηκαν με τον Κανονισμό 2016/921 ΕΕ ανέρχονται σε 800 τόνοι μήλα και αχλάδια, 4.900 τόνοι δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια, 400 τόνοι ντομάτες, καρότα, γλυκοπιπεριές, αγγούρια και αγγουράκια, 2.400 τόνοι πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια, 6.300 τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια. Με την απόφαση που υπογράφηκε γίνεται επίσης κατανομή της συμπληρωματικής ποσότητας των 3.000 τόνων που προβλέπεται στον Κανονισμό ως εξής: 200 τόνοι μήλα και αχλάδια, 200 τόνοι δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια, 1.100 τόνοι πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια, 1.500 τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας απόσυρσης

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.