Saturday, July 23, 2016

ΤΩΡΑ ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ | Oι ΗΠΑ βάζουν ΤΕΛΟΣ στην Ελληνική κρίση !!

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ «ΑΓΑΠΗΣΑΝ» ΛΟΓΩ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Tζακ Λιου: «Να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο μέχρι το φθινόπωρο» – Οι εξελίξεις στην Τουρκία κινητοποιούν τις ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας


Λιου: Πρέπει να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος https://youtu.be/zO5Nuf0qhr8



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικότερα προς την πλευρά της Γερμανίας απέστειλε από το ελληνικό έδαφος ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσα στο φθινόπωρο!
Ο Τ. Λιου εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η αναδιάρθρωση του χρέους να είνει μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι«υπάρχει ανάγκη να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο οι συζητήσεις για το χρέος»
«Πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και το μίγμα πολιτικής μπορεί να διαφέρει. Είναι πολύ σημαντικές οι μεταρυθμίσιες που έγιναν στην Ελλάδα και είναι μεν θετικό το ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με την κρίση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Οι ιδιωτικοποιήσεις και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα βοηθήσουν την Ελλάδα ναε επανέλθει στην ανάπτυξη. Βλέπω τις προβλέψεις προόδου και κατανοώ πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, όπως αντίστοιχα είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές και τις υπηρεσίες.
Αυτά θα σηματοδοτήσουν έναν θετικό κύκλο για την οικονομία και οι ευρωπαίοι θα μπορέσουννα αρχίσουν να συζητούν σύντομα για το χρέος και πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας»
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος, είχε επισημάνει ότι υπήρξε κοινή τους διαπίστωση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντικός σταθμός καθώς αποφασίστηκε ότι δεν ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αυτό είναι που αλλάζει το όλο πλαίσιο αφού από εδώ και πέρα συζητάμε πιο τεχνικές λεπτομέρειες και όχι το αν χρειάζεται η ελάφρυνση του χρέους».
Όπως πρόσθεσε ο κ.Τσακαλώτος, με τον κ.Λιού «συζητήσαμε και τα θέματα του προγράμματος, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που έχει η ελληνική οικονομία, τις επιπτώσεις από το Brexit και από τις εξελίξεις στην γειτονική μας χώρα» ενώ και πρόσθεσε αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του αμερικανού υπουργού των Οικονομικών στην Σύνοδο G-20 στην Κίνα ότι ο κ.Λιού θα συναντηθεί με παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας και της ευρωζώνης «ως φίλος της Ελλάδας που θα μπορέσει να ανοίξει τις σημαντικές συζητήσεις οι οποίες χρειάζονται για να παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος έως το τέλος του έτους».
Η αλλαγή στάση των ΗΠΑ έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσο ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι στην εξουσία η Τουρκία είναι χαμένη υπόθεση για τους Αμερικανούς ειδικά από τν στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ θα ήταν το λιγότερο χαρούμενες σε περίπτωση που το πραξικόπημα είχε στεφθεί με επιτυχία.
Άλλωστε ο Φ.Γκιουλέν υπενθυμίζεται ότι ζει στην Πενσυλβάνια και του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο από το αμερικανικό κράτος. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός του δεν θα μπορούσε να μη είναι γνωστός από τις αμερικανικές υπηρεσίες.
Οι ΗΠΑ θέλουν τώρα την ενίσχυση της Ελλάδας για να μην υποστούν ένα παρόμοιο πλήγμα και εδώ. Άλλωστε συνειδητοποίησαν ότι  χώρα χρειάζεται άμεσα επανεξοπλισμό αλλά αυτό με «κουμπιά» δεν γίνεται, χρειάζονται χρήματα, χρειάζεται ουσιαστική ελάφρυνση χρέους.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.