Friday, July 22, 2016

Παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων ΤΕΠΙΧ προς όφελος των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, παρατάθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης των Δράσεων Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) του ΕΤΕΑΝ, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016. Η παράταση δόθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη υποστήριξης της ρευστότητας της αγοράς, καθώς και τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων και συμβάσεων που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο για τις δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.
Η παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων, συνεπάγεται την αντίστοιχη παράταση της παραλαβής των αιτήσεων από τις τράπεζες που έληξε στις 15 Ιουλίου, για περίπου ένα τρίμηνο.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λόγω της εκστρατείας ενημέρωσης που ξεκίνησε το ΕΤΕΑΝ από το Μάϊο με τη συμπαράσταση των εκπροσώπων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), των τραπεζών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο ρυθμός έγκρισης αιτήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα. Ενδεικτικά, ενώ το πρώτο τετράμηνο του έτους εγκρίθηκαν δάνεια συνολικής αξίας 16,4 εκατ. ευρώ, από 1 Μαίου μέχρι 15 Ιουλίου, η συνολική αξία των εγκρίσεων ανήλθαν σε 71,3 εκατ. ευρώ (Μάϊος 13,8 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 21,2 εκατ. ευρώ, 1-15 Ιουλίου 36,3 εκατ. ευρώ).
Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν σε δύο συμπεράσματα:
1.      Η εκστρατεία ενημέρωσης στέφθηκε με επιτυχία.
2.      Τα εναπομένοντα αδιάθετα κεφάλαια (περίπου 50-60 εκατ. ευρώ) είναι ρεαλιστικό να απορροφηθούν μέχρι την ολοκλήρωση των δράσεων, προς όφελος των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.