Friday, July 22, 2016

Φωτεινή Αραμπατζή από Λέσβο: «Η ιδεοληπτική πολιτική και η ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πλήττουν ανεπανόρθωτα τον ελληνικό Τουρισμό»

Περιοδεία στη Λέσβο, ένα νησί - σύμβολο αυτοθυσίας των κατοίκων του για την διάσωση και περίθαλψη χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που εντούτοις χειμάζεται και δοκιμάζεται από την ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό–προσφυγικό ζήτημα, πραγματοποίησε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κυρία Αραμπατζή είχε συνάντηση εργασίας με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρου με πρώτο θέμα την ελλειμματική Κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στη διάθεση και διαχείριση των ευρωπαϊκών και άλλων κονδυλίων για την αναστροφή της γκρίζας εικόνας, που δημιούργησε η μεταναστευτική - προσφυγική κρίση στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.
Στη συνέχεια, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, την οποία συνόδευαν ο πρώην Υπουργός, βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου κ. Στρατής Καραγεωργίου, είχε συνάντηση και εκτενή διάλογο στο Επιμελητήριο Λέσβου με τους Τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού για τις συνέπειες της Κυβερνητικής πολιτικής στην Τουριστική επιχειρηματικότητα καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.


«Τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου βιώνουν στο έπακρο τις ιδεοληψίες και την μνημειώδη ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μετά την εγκληματική διαχείριση του προσφυγικού, «φιλοδώρησε» την τουριστική επιχειρηματικότητα με μία πρωτοφανή φορολαίλαπα, απεμπολώντας διαχρονικά κεκτημένα όπως η νησιωτικότητα. Καθήλωσε έτσι την πορεία των τουριστικών αφίξεων, αμαύρωσε άδικα την εικόνα των νησιών αυτών ως ασφαλών και ακίνδυνων τουριστικών προορισμών και καταδίκασε τον τουριστικό κλάδο της περιοχής σε βαθιά ύφεση.
Στη συνέχεια η κ. Αραμπατζή μετέβη στην ιδιαιτέρα πληγείσα περιοχή του Μολύβου , όπου είχε συνάντηση με τους Τουριστικούς και παραγωγούς φορείς της περιοχής, οι οποίοι της μετέφεραν την αγωνία τους για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας του νησιού ως προσφυγικού τουρισμού και την παροχή αντισταθμιστικών κινήτρων για την οικονομική καταστροφή, που υπέστησαν.


Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι η ΝΔ πιστεύει διαχρονικά και απέδειξε έμπρακτα με την προηγούμενη διακυβέρνηση της ότι ο Τουρισμός είναι η πολύτιμη εθνική μας υπόθεση και επισήμανε ότι η  αυριανή Κυβερνητική πολιτική της ΝΔ θα έχει ως πρόσημο την προστασία της νησιωτικότητας και την προάσπιση μίας σειράς κινητροδοτικών μέτρων και φοροελαφρύνσεων προκειμένου να ισχυροποιηθεί η Τουριστική βιομηχανία των νησιών αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής επικράτειας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.