Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Ελεύθερη η πώληση του αντισυλληπτικού της επόμενης ημέρας για τις νέες από 15 ετών, στις ΗΠΑ

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκρίνει την διάθεση στην αγορά χωρίς συνταγογράφηση του αντισυλληπτικού της επόμενης ημέρας για τις έφηβες από 15 ετών.

Ελεύθερη πώληση αντισυλληπτικού της επόμενης ημέρας από 15 ετών

Η έγκριση αυτή αναθεωρεί εν μέρει απόφαση της FDA το 2011 να απαγορεύσει την ελεύθερη πώληση του αντισυλληπτικού αυτού που ονομάζεται "Plan B One-Step" για όλα τα νέα κορίτσια χωρίς όριο ηλικίας. Η απαγόρευση αυτή ήρθη επίσης στις 5 Απριλίου από εφετείο της Νέας Υόρκης.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφασή της δεν έχει σχέση με την απόφαση του εφέτη. Εξηγεί επίσης ότι η απόφασή της ανταποκρίνεται σε ένα τροποποιημένο αίτημα για την κυκλοφορία στην αγορά του χαπιού αυτού, που αποτελεί μια έκτακτης ανάγκης μέθοδο αντισύλληψης, από την Teva Women's Health inc, θυγατρική της παρασκευάστριας εταιρίας Teva Pharmaceuticals Industries Ltd.

"Έρευνες έδειξαν ότι η πρόσβαση στα αντισυλληπτικά αυτά μπορεί να μειώσει περισσότερο τις ανεπιθύμητες κυήσεις στις ΗΠΑ", δήλωσε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια της FDA δρ Μάργκαρετ Χάμπουργκ. "Τα δεδομένα των ερευνών που διεξήχθησαν σε αυτό το είδος αντισύλληψης δείχνουν ότι οι νέες από την ηλικία των 15 ετών μπορούν να καταλαβαίνουν πώς δρα το χάπι "Plan B One-Step" και πώς να το χρησιμοποιούν σωστά", προσθέτει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, "οι νέες καταλαβαίνουν επίσης ότι το χάπι αυτό δεν προστατεύει από τη λοίμωξη με τον ιό HIV που ευθύνεται για το AIDS", επισημαίνει η δρ Χάμπουργκ.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την απάντησή του στην απόφαση του εφέτη της Νέας Υόρκης της 5ης Απριλίου.

Το χάπι της επόμενης ημέρας δρα μέχρι 72 ώρες μετά την ελεύθερη σεξουαλική επαφή.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.