Thursday, May 23, 2013

Alpha Bank: «Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» το 2013


Alpha Bank: Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων το 2013

Στο οικονομικό δελτίο της AlphaBank επισημαίνεται ότι «γίνεται τώρα πιο εμφανές ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» και ότι «η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη, με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες να αντιμετωπίζονται σε μονιμότερη βάση και τις διαρθρωτικές αλλαγές να διαμορφώνουν σταδιακά συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, στηριζόμενες αυτή τη φορά στην εγχώρια αποταμίευση και παραγωγικότητα».
«Το 2013, η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα εμφανίσει δίδυμα πλεονάσματα, τόσο στο πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης όσο και στο εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.
«Η σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η συνεπαγόμενη αλλαγή πορείας της χώρας, γίνονται τώρα πολύ ευδιάκριτα τόσο από τη μεγάλη επιτυχία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν, όσον αφορά την προσπάθεια για προώθηση της αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και για την προσέλκυση Ξένων 'Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και από σειρά ενθαρρυντικών εξελίξεων σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας.
Ειδικότερα, στην οικονομική ανάλυση της τράπεζας γίνεται εκτενής αναφορά στις ενθαρρυντικές αυτές εξελίξεις στις οποίες σύμφωνα με την Alpha Bank, προκύπτουν από τους ακόλουθους παράγοντες:
- Από την πολύ μεγάλη συμμετοχή σε προγράμματα ενίσχυσης των επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ.
- Από την διαφαινόμενη τώρα προοπτική έγκαιρης ανάκαμψης των επενδύσεων στη Βιομηχανία, μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης σχετικής έρευνας του ΙΟΒΕ.
- Από τις ενθαρρυντικές εξελίξεις που σημειώνονται στην αγορά εργασίας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας καθώς και από τις εξαιρετικά ευνοϊκές εξελίξεις στο εξωτερικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας που προοιωνίζουν νέα σημαντική θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΑΕΠ της χώρας από τις καθαρές εξαγωγές.
ΠΗΓΗ newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.