Wednesday, May 1, 2013

Πώς κινούνται σήμερα τα μέσα μεταφοράς


Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα

Πρωτομαγιά σήμερα και παραδοσιακά τα συνδικάτα «κατεβαίνουν» σε απεργιακή κινητοποίηση. Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας ώστε να μην «κόψει» η κίνηση στην πασχαλινή αγορά αλλά οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απεργούν. 
Ποιοι απεργούν σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα

Τα εμπορικά καταστήματα πάντως είναι ανοιχτά και δε συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Παραδοσιακά, θα γίνουν δυο συλλαλητήρια. Ένα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και άλλο ένα, στις 10:30 στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ. 

Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια. Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων, με εντολή της αστυνομίας από τις 09:00 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής. 

ΟΣΕ και Προαστιακός συμμετέχουν με 24ωρη στάση εργασίας, όμως οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και ΗΣΑΠ κάνουν στάσεις εργασίας.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει με 24ωρη απεργία, που σημαίνει πως δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν έως τα μεσάνυχτα τα πλοία. 

Απεργία και στην Υγεία, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να απεργούν. Έτσι, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα γίνονται δεκτά μόνο τα επείγοντα περιστατικά. 

Ανοιχτά θα είναι τα φαρμακεία της χώρας, εκτός από εκείνα του Πειραιά. 
24ωρη απεργία έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στις τράπεζες (ΟΤΟΕ).

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.