Wednesday, May 15, 2013

Ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών

Υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.  Συμβολικός ο χαρακτήρας της απόφασης καθώς οι πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της επιστράτευσης, αρχίζουν κανονικά την Παρασκευή


Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.
Η απόφαση, πάντως, έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθούν κανονικά λόγω της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, η οποία ξεκινά από σήμερα.
Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία.
Ένταση σημειώθηκε στην ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός εισήλθε στον χώρο όπου συνεδρίαζαν οι καθηγητές προκειμένου να επιδώσει φύλλα πορείας. Η ενέργειά του προκάλεσε την αγανάκτηση των παρευρισκόμενων οι οποίοι ζήτησαν από τον αστυνομικό να αποχωρήσει.
Ένταση καταγράφηκε και ανάμεσα στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατηγόρησε το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ότι προσέφερε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με την απόφασή του να μην κηρύξει απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων όπως είχαν ζητήσει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών αλλά και των δασκάλων σε ένδειξη συμπαράστασης.
«Η άρνηση της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
ΠΗΓΗ news247.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.