Friday, May 3, 2013

Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ την επόμενη Τετάρτη

Θα συζητήσουν για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών
Λίγες ώρες μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που διαφάνηκε η πρόθεση των συνδικαλιστών για απεργίες ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να συζητήσουν το θέμα της αύξησης κατά δύο ώρες του ωραρίου τους, από το Σεπτέμβριο. 
Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ την επόμενη Τετάρτη
Το θέμα αυτό άλλωστε έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις μέσα στην ΟΛΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα επανασυνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μορφοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις των καθηγητών.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στο γραφείο του το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του. 

Οι καθηγητές της ΟΛΜΕ αντιδρούν επειδή αυξάνονται απο 21 σε 23 οι διδακτικές τους ώρες. Ωστόσο, παρά την αρχική σύγκλιση απόψεων στην ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις εξετάσεις (πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία στις 14 και στις 15 Μαΐου), δεν διαφαίνεται βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών να θέσει σε κίνδυνο τις πανελλαδικές εξετάσεις, ιδιαίτερα σ’ αυτήν την κρίσιμη, για την ελληνική κοινωνία, συγκυρία.

Ο υπουργός Παιδείας, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα, καθώς δεν επιθυμεί, όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου, οποιαδήποτε αναταραχή, ούτε και επιθυμεί να υποτιμήσει με οποιονδήποτε τρόπο τη συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της ΟΛΜΕ, γι’ αυτό κατέληξε στην απόφαση να τους καλέσει για συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη 9 Μαΐου πρόκειται να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.