Wednesday, May 8, 2013

Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου


Η «μάχη» των ενστάσεων αρχίζει σήμερα, Τετάρτη, στη δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο. 




Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του έφθασαν λίγο πριν από τις 09:00 με λεωφορείο της αστυνομίας από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών, προκειμένου να αρχίσει επί της ουσίας η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι δικηγόροι του Ακη Τσοχατζόπουλου με τις ενστάσεις που αναμένεται να αναπτύξουν στοχεύουν στην καρδιά του κατηγορητηρίου, που αποδίδεται όχι μόνο στον εντολέα τους, αλλά σε όλους τους συγκατηγορουμένους του.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η απόφαση του δικαστηρίου για το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν παράταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας από τον κάθε κατηγορούμενο ως αποζημίωση το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο -ανώτατο όριο προφυλάκισης- για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Μαζί με τον Ακη Τσοχατζόπουλο δικάζονται επίσης οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.