Saturday, May 18, 2013

Ενδιαφέρουσες δράσεις στο «Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής Νίκος Σοφιαλάκης»

Το «Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής Νίκος Σοφιαλάκης», που δημιουργήθηκε από τους οικείους του καλλιτέχνη στα 'Ανω Ιλίσια, στο μέρος όπου βρισκόταν το ατελιέ του, δεν είναι μια απλή οικογενειακή υπόθεση. 
Ενδιαφέρουσες δράσεις στο «Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής Νίκος Σοφιαλάκης»
Οι ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται εντός και εκτός των χώρων του, αλλά και η μόνιμη συλλογή του έργου του Νίκου Σοφιαλάκη, που θεωρείται ένας από τους επιγόνους της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής παράδοσης, είναι εύκολο να γίνουν υπόθεση όλων. Εξάλλου, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, σύμφωνα και με τη φιλοσοφία του γλύπτη, που δεν πήρε ποτέ χρήματα από τους μαθητές του.
Ο πρόεδρός του Γεώργιος Π. Χρανιώτης, γαμπρός του Ρεθυμνιώτη γλύπτη, που έφυγε από τη ζωή το 2002, έχοντας αποκτήσει την ελληνική και διεθνή αναγνώριση, αλλά και τη γνώση ότι το όνειρό του -η δημιουργία του Κέντρου- θα γινόταν πραγματικότητα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δράσεις και το όραμα του ιδρύματος, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που είναι σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου.
ΠΗΓΗ attikipress.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.