Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Εκστρατεία προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Θεσσαλονίκη


Στις 14.400 μονάδες ανέρχεται η ποσότητα του αίματος που χρειάζονται οι 300 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία στη Βόρεια Ελλάδα.
Εκστρατεία προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας
 Σχεδόν η μισή από την ποσότητα αυτή προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες του Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία "Πηγή Ζωής".
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας ο Σύνδεσμος "Πηγή Ζωής"  σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες στοχεύοντας στη προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εγγραφή νέων αιμοδοτών. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της "Πηγής Ζωής" αιματολόγος Βασίλης Περιφάνης ο Σύνδεσμος σήμερα αριθμεί 6.300 εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες.
Ο κ Περιφάνης υπενθυμίζει ότι ο αριθμός των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία πανελλαδικώς ανέρχεται στις 3.000 και καθένας από αυτούς έχει ανάγκη από τέσσερις μονάδες αίματος μηνιαίως.
Πηγή:ΑΠΕ, axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.