Saturday, May 4, 2013

Πειραματικό αεροσκάφος έσπασε το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης


Το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης κατάφερε να σπάσει ένα πειραματικό αμερικανικό σκάφος, φτάνοντας την ταχύτητα των 5,1 Μαχ, σε μια πτήση που διήρκεσε περισσότερο από έξι λεπτά, δήλωσε χθες αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ…
 Πειραματικό αεροσκάφος έσπασε το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης (VIDEO)
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-51A Waverider απογειώθηκε την Τετάρτη από την αεροπορική βάση Έντουαρτζ και ταξίδεψε 230 ναυτικά μίλια (426 χιλιόμετρα) στη μεγαλύτερη υπερηχητική πτήση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί.
Μετά την εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων, το αεροσκάφος συνέχισε να αποστέλλει δεδομένα τηλεμετρίας, έως ότου έπεσε στη θάλασσα και καταστράφηκε, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο.
Συνολικά, 370 δευτερόλεπτα συνεχούς αποστολής δεδομένων συγκέντρωσαν οι ερευνητές.
«Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία», είπε ο Τσάρλι Μπρινκ, διευθυντής του προγράμματος. «Πιστεύω ότι όλα όσα μάθαμε από το X-51A Waverider θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και θα αποτελέσουν θεμέλιο για μια σειρά υπερηχητικών εφαρμογών».
Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με κινητήρες «scramjet», οι οποίοι προσφέρουν ταχύτητες που έως τώρα μόνο οι πυραυλοκινητήρες είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν.
Οι εν λόγω κινητήρες διαφέρουν από άλλους κυρίως επειδή χρησιμοποιούν υδρογονάνθρακες ως καύσιμο, το οποίο εγχέεται στους θαλάμους καύσης του «scramjet» και αναμειγνύεται με τον αέρα οπότε και προκαλείται ανάφλεξη.
Πληροφορίες: enikos.gr
ΠΗΓΗ axortagos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.