Monday, May 20, 2013

Επικεφαλής επιχειρήσεων απευθύνουν έκκληση να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ


«ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

O Μπράνσον «πυροβολεί» τους ευρωσκεπτικιστές

Λάβροι κατά των πολιτικών που θέλουν να βγει η Βρετανία από την ΕΕ, εμφανίζονται κορυφαίοι Βρετανοί επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, που κατηγορούν τους ευρωσκεπτικιστές ότι «βάζουν την πολιτική πάνω από την οικονομία».

O Μπράνσον «πυροβολεί» τους ευρωσκεπτικιστές
Με επιστολή τους στην εφημερίδα Independent, κορυφαία στελέχη των BT, Shell, Lloyds Banking Group, Deloitte, καθώς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά επισημαίνουν ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα βλάψει την οικονομία και θα ζημιώσει την χώρα κατά δισεκατομμύρια στερλίνες.
«Τα οφέλη από την παραμονή στην ΕΕ είναι συντριπτικά. Το γεγονός ότι η Βρετανία είναι μέλος εκτιμά ότι αποφέρει από 31 δισ. - 92 δισ. στερλίνες ετησίως σε έσοδα ή 1200-3500 στερλίνες για κάθε νοικοκυριό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να παλέψουμε σκληρά για να έχουμε μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κριτική εκείνουν που έχουν βάλει στόχο την αποχώρησή μας.
Θα πρέπει να προωθήσουμε την ενίσχυση και εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς, για να συμπεριλάβουμε την ψηφιακή (τεχνολογία), την ενέργεια, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει το ΑΕΠ της Βρετανίας, κατά 110 δισ. στερλίνες.
Θα πρέπει να προωθήσουμε την παραμονή στην ΕΕ αλλά και να υπερασπιστούμε την θέση μας. Τα οφέλη του να είμαστε μέλος ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος και το να προτείνει κανείς το αντίθετο, σημαίνει ότι βάζει την πολιτική πάνω από την οικονομία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Το δημοψήφισμα και η ανταρσία
Η επιστολή έρχεται την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είναι αντιμέτωπος με μια «ανταρσία» στους κόλπους του κόμματός του (Τόρις). Αφορμή στάθηκε το θέμα του δημοψηφίσματος για παραμονή ή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, με δυο υπουργούς να δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αν το δημοψήφισμα διεξάγονταν τώρα.
Ο Κάμερον εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στελέχη του κόμματός του εγκαταλείπουν την ελπίδα προτού καν αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους.
Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι αν επανεκλεγεί το 2015 και το κόμμα του- οι Τόρις- έχουν την πλειοψηφία, θα προωθήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2017 για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.
Η Βρετανία έχει κατηγορηθεί από άλλα κράτη-μέλη, ότι επιδιώκει ιδιαίτερη μεταχείριση και ότι οραματίζεται μια Ευρώπη «α λα καρτ». 

ΠΗΓΗ ethnos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.