Monday, May 13, 2013

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμα της Εκκλησίας πρέπει να είναι «μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγλεος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, στη Μονή Πετράκη,για θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.
Φωτογραφία για Βενιζέλος: «H εκκλησία δεν είναι ΜΚΟ, είναι ιερός οργανισμός»
«Έργο δικό μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση και να αγωνιστεί, όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι να μη μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι γιατί όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση.

«Ήδη, αρχίζουν να φαίνονται ορισμένα ίχνη, καθώς παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα και αυτό μας δίνει περισσότερο κουράγιο να δούμε την ευθύνη μας κατάματα και να προχωρήσουμε τον εκκλησιαστικό αγώνα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «επειδή ο βασικός σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ανθρώπων, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα» και σημείωσε ότι «η χώρα μας, η κοινωνίας μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά, έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το μήνυμα είναι μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής» και υπογράμμισε ότι αυτό όμως θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του και πως «ως κόμμα της κυβερνητικής συνεργασίας, θα λειτουργεί πάντα ως παράγοντας σταθερότητας, προκειμένου να βρίσκονται λύσεις και στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας, αλλά και στα προβλήματα των απλών ανθρώπων».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι, πάντα, οι συζητήσεις με τον Μακαριότατο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κρίσιμες «γιατί παρακολουθεί τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα», προσθέτοντας ότι αυτός είναι άλλωστε ο λόγος και ο ρόλος της Εκκλησίας, η οποία – όπως είπε- «δεν είναι ούτε παράρτημα του κράτους, ούτε μια απλή μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά ένας ιερός οργανισμός».

Πηγή: ethnos
xespao, newsnow.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.