Wednesday, May 15, 2013

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα


Για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα αναχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής σχέσης της Ελλάδας με την Κίνα.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς, θα βρίσκεται στο Πεκίνο και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του. Επίσης, θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Την Παρασκευή, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Τζανγκ Ντετζιάνγκ και θα μιλήσει στο ελληνοκινεζικό Business Forum.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, θα βρίσκεται στη Χαντζόου, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα έχει επαφές με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο κ. Σαμαράς θα έχει μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ ksipnistere.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.