Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Σε δημοπρασία η Ferrari του Τζον Λένον

Η τιμή που θα μπορούσε να πιάσει ανέρχεται στα 337.950 δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonham

Το πρώτο αυτοκίνητο του Τζον Λένον, μια Ferrari 330 GT coupe του 1965, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στην Αγγλία τον Ιούλιο.

Η τιμή που θα μπορούσε να πιάσει ανέρχεται στα 337.950 δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Το αστέρι των Μπιτλς αγόρασε την μπλε Ferrari αφότου πέρασε της εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης, στις αρχές του 1965, την ίδια περίοδο που το περίφημο συγκρότημα ηχογράφησε την επιτυχία του "Ticket to Ride", ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Λένον ήταν 24 ετών όταν αγόρασε, έναντι 6.500 λιρών, το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε για τρία χρόνια, πριν το πουλήσει. Η Ferrari είχε "προκριθεί" στα μάτια του Λένον, από μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων της εποχής όπως η Maserati, η Aston Martin και η Jaguar.

Η Ferrari της οποίας το αρχικό μπλε χρώμα έχει αποκατασταθεί, θα πωληθεί με την αρχική πινακίδα κυκλοφορίας η οποία θα συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα που αφορούν την περίοδο κατοχής της από τον Τζον Λένον, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980 σε ηλικία 40 ετών.


ΠΗΓΗ  skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.