Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Renault Twizy RS F1 Concept, μονοθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης υψηλών επιδόσεων


Η τεχνολογία από την Φόρμουλα 1 είναι η καλύτερη πηγή αναζήτησης νέων εφαρμογών που συμβάλουν στην εξέλιξη των αυτοκινήτων. Τα μοντέλα τα οποία προορίζονται για την δική μας χρήση επωφελούνται από την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που προέρχονται από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της προσπάθειας είναι η εφαρμογή ενός συστήματος αύξησης της ισχύος που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο πόλης Renault Twizy.
Οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας συνεργάστηκαν με τους συναδέλφους τους που απασχολούνται στο αγωνιστικό τμήμα και κατάφεραν να μετατρέψουν το Twizy σε μια μικρή βολίδα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 17 ίππων προστέθηκε ένα σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας. Πρόκειται για το σύστημα KERS, το όποιο εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 για να αυξηθεί η ισχύ τους. Η συμβολή αυτού του συστήματος ήταν καθοριστική στον τομέα της διαμόρφωσης της ισχύος. Πλέον η απόδοση ανέβηκε στους 97 ίππους και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι στη διάθεση του οδηγού για χρονικό διάστημα 14 δευτερόλεπτων.
Το μικρό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο απέκτησε υψηλές επιδόσεις που ικανοποιούν ακόμη και τους λάτρεις της ταχύτητας. Το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μόλις σε 6 δευτερόλεπτα. Αξίζει να τονισθεί ότι τόσο χρόνο χρειάζεται και η ισχυρότερη έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου Renault Megane R.S. Oσον αφορά την τελική ταχύτητα φτάνει τα 177χλμ./ωρα.
Το σύστημα KERS μαζί με την μπαταρία έχει βάρος 30 κιλά. Τοποθετήθηκε πίσω από το κάθισμα του οδηγού εκεί όπου στο συμβατικό μοντέλο υπάρχει η δεύτερη θέση για τον φιλοξενούμενο επιβάτη. Με τις άλλες όμως προσθήκες το βάρος του αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 90 κιλά, οπότε το συνολικό βάρος διαμορφώθηκε στα 564 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.