Wednesday, May 15, 2013

Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο


Ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, χαμηλότερο του αναμενόμενου, καθώς ο βαρύς χειμώνας δεν επέτρεψε μία ισχυρότερη ανάκαμψη, κατέγραψε η γερμανική οικονομία.

Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία
«Η γερμανική οικονομία αποκτά δυναμική με αργό ρυθμό. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα συνέβαλαν σε αυτήν την ασθενική ανάπτυξη», ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία για τη μείωση του γερμανικού ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (στο -0,7% από -0,6%).
Η γαλλική οικονομία εισήλθε σε ήπια ύφεση μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως και στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία.
Η διαφορά στις επιδόσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης φαίνεται μικρή στο πρώτο τρίμηνο, αλλά Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπολείπεται πολύ της Γερμανίας.
ΠΗΓΗ ethnos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.