Wednesday, May 15, 2013

Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας

Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν.
Η Τροχαία απαγόρευσε την είσοδο των αυτοκινήτων στο Σύνταγμα, όπως καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, και τους πήραν τις πινακίδες.

Την ανάγκη κινητοποιήσεων ανέδειξε το σχέδιο νόμου που "αλλάζει τους κανόνες" για τις Λαϊκές Αγορές, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, εκτιμά πως "οι αλλαγές που επέρχονται, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση επαναδειοδότησής μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας".

Και υπογραμμίζει: "Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια".
Ουσιαστικά, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, το σχέδιο νόμου καταργεί:

1. Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μας, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσής μας.

2. Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουμε εργασία ή όχι.

3. Τη λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής, στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στην χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία. 

ΠΗΓΗ nooz.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.