Friday, May 10, 2013

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Το νομοσχέδιο για το ρατσισμό εστάλη στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, θα εξεταστούν ορισμένες διατάξεις που μπορούν, ενδεχομένως, να δημιουργήσουν προβλήματα.
Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης - Αντιδράσεις
Η πρόταση Ρουπακιώτη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική, αν και υπάρχουν μεμονωμένα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που κάνουν τεράστια ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Τόνισε ακόμη ότι η αστυνομία κάνει το καθήκον της κάτω από αντίξοες συνθήκες και επισήμανε ότι συμπεριφορές ανοχής ρατσιστικών φαινομένων εντός των σωμάτων ασφαλείας θα τιμωρούνται άμέσως και αυστηρότατα.
ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  μιλάει για  «απόσυρση του ν/σ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας», αναρωτιέται «ποιος είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει υποχωρήσεις;» και προσθέτει:
«Σήμερα η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα. Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας». Το Γραφείο Τύπου περιλαμβάνει και Υστερόγραφο που αναφέρει: «Τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου».
 

ΠΑΣΟΚ

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε με αφορμή δημοσιεύματα σε σχέση με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας: «Ζητάμε να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, που πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τονίζοντας οτι  «η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί επιτέλους στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης και να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε στα θέματα αυτά. Καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει αυτή την πορεία» και κατέληξε λέγοντας ότι «αναμένουμε φυσικά να τεθεί υπόψη μας το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου».

ΔΗΜΑΡ

Σε σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής σχετικά με το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» αναφέρεται ότι:
«Την ώρα που οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με πρωτοστατούσα τη ΔΗΜΑΡ προωθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επειδή θεωρούν ότι τους αφορά-και δικαίως-, την ίδια ώρα ο κοντόφθαλμος αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον ωθεί να επιχαίρει για τις πληροφορίες περί απόσυρσής του. Διαφορετικά τύμπανα βαράνε με τον ίδιο ήχο.
Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας είναι υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό».

ΠΗΓΗ ert.gr/

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.