Friday, May 10, 2013

Κ. Αρβανιτόπουλος: Ομαλά και στην ώρα τους οι εξετάσεις

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ επιμείνει στη θέση της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων».




Στη δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε:
«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».
Σύμφωνα με την απόφαση η οποία ελήφθη με ψήφους 9 έναντι 2 οι καθηγητές θα απεργήσουν στις 17 Μαϊου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης αποφασίστηκε πως η πρόταση προς τις τοπικές Ενώσεις των εκπαιδευτικών θα περιλαμβάνει εισήγηση και για 5ήμερη απεργία από τις 20 ως τις 24 Μαϊου.
Την εισήγηση ψήφισαν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις εκτός του ΠΑΜΕ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.