Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών


Αρχισαν οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο παραδοσιακά ξεκινούν οι πανελλαδικές.

Aνοιξε η αυλαία των πανελλήνιων
Το Real.gr σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) θα μεταδώσει όλες τις λύσεις των θεμάτων στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ανάπαυλα για τους υποψηφίους των ημερήσιων Λυκείων και επιστροφή στις εξεταστικές αίθουσα τη Δευτέρα με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.
Μετά και την απόφαση της ΟΛΜΕ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών φαίνεται να λύθηκαν και τα τελευταία προβλήματα. Ο μηχανισμός των εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για την έγκαιρη και ασφαλή αποστολή των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα.
Πανελλαδικές χωρίς αριθμό εισακτέων
Ωστόσο, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα διαγωνιστούν χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων τον αριθμό των εισακτέων. Αιτία είναι το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επεξεργασία των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν στο σχέδιο «Αθηνά» με την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη και την αναπροσαρμογή των προσφερόμενων θέσεων σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα.
Κατά την εκτίμηση του υπουργείου Παιδείας, όταν παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο το σχέδιο για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη, οι θέσεις των εισακτέων θα κυμανθούν στις 77.000, από τις οποίες οι περίπου 60.000 θα δοθούν στους υποψηφίους των πανελλαδικών για το 90%.
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, που είναι επιλογής.
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, με τα οποία θα κλείσει η αυλαία του εξεταστικού σκέλους των πανελλαδικών.
Πηγή: real.grgazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.