Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Χιλιάδες οι επισκέπτες στα Χανιά για το Πάσχα


Ως η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας χαρακτηρίζεται η κίνηση των επισκεπτών για τις ημέρες του Πάσχα στα Χανιά.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έφθασαν στα Χανιά με τα πλοία της γραμμής και τις πτήσεις εσωτερικού περίπου 14.000 επισκέπτες, ενώ 9.200 άτομα έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ιωαννης Δασκαλογιάννης» με πτήσεις τσάρτερ.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των Ελλήνων επισκεπτών επιλέγει ως τόπο διαμονής σπίτια συγγενών και φίλων, γεγονός που καταγράφεται στις κρατήσεις ξενοδοχείων από Έλληνες που για αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη είναι μειωμένες σε ποσοστό 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζει η κίνηση ξένων επισκεπτών κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία, τη Βρετανία και την Ιταλία.
Αυξημένη σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Τάκη Ζερβουδάκη, είναι τις τελευταίες ημέρες και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.
«Παρά το γεγονός ότι οι τζίροι των επιχειρήσεων δεν χαρακτηρίζονται υψηλοί στην αγορά υπάρχει κινητικότητα και όλα δείχνουν ότι σταματά η κατρακύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι ντόπιοι καταναλωτές είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και αγοράζουν προϊόντα, ιδίως δώρα για τα παιδιά, ενώ οι Έλληνες επισκέπτες, επιλέγουν για τις αγορές τους κυρίως παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά.
Σημαντική οικονομική ανάσα στην αγορά δίνουν και οι επισκέπτες της κρουαζιέρας καθώς τα δυο πρώτα κρουαζιερόπλοια που έφθασαν στη Σούδα μετέφεραν στα Χανιά περίπου 6.500 ξένους τουρίστες.
ΠΗΓΗ goodnet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.