Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Ερντογάν: Στόχος, ο τρίτος πυρηνικός σταθμός μας να κατασκευαστεί από Τούρκους μηχανικούς


«Στόχος μας είναι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός να κατασκευαστεί στην Τουρκία από Τούρκους μηχανικούς», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκοϊαπωνική συμφωνία που υπογράφηκε χτες για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της χώρας στη Σινώπη.
«Κατασκευάζουμε τον πυρηνικό σταθμό στο 'Ακουγιου με τη Ρωσία και αυτόν στη Σινώπη με την Ιαπωνία» είπε ο Ερντογάν. Η χτεσινή συμφωνία την οποία υπέγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο 'Αμπε, προβλέπει την κατασκευή από γαλλοιαπωνική σύμπραξη, έναντι 22 δισεκ. δολαρίων. Το πρώτο τμήμα του σταθμού θα έχει ολοκληρωθεί το 2023 και το δεύτερο το 2028.

Μιλώντας σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε ότι «ήδη περίπου 500 νέοι από την Τουρκία εκπαιδεύονται στη Ρωσία και σύντομα θα ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία και στην Ιαπωνία» και υπογράμμισε ότι ο τρίτος κατά σειρά πυρηνικός σταθμός θα είναι έργο Τούρκων μηχανικών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία και η Ιαπωνία θα προχωρήσουν στην ίδρυση Τουρκοϊαπωνικού Πολυτεχνείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕaxortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.