Monday, May 13, 2013

«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τις δύο δόσεις

Το Eurogroup ενέκρινε τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Από τις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν για την Ελλάδα τις δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ ευρώ.



Την ίδια ώρα, τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα δίνει η γερμανική κυβέρνηση, με επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

"Η τρόικα εκτιμά ότι η Ελλάδα πληροί τους περισσότερους από τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το πρώτο τρίμηνο" επισημαίνει ο κ. Κάμπετερ και διευκρινίζει ότι μόνο τρία από τα προαπαιτούμενα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά, όπως λέει, "αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα".

"Εν όψει της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013 και υπό την προϋπόθεση της επιβεβαίωσης από την τρόικα για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, η κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης στην Ελλάδα" αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών.

Στο ίδιο κείμενο, ο κ. Κάμπετερ τονίζει ακόμη ότι η τρόικα θεωρεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχεδόν ολοκληρωμένη, ενώ υποστηρίζει ότι το μειωμένο εργασιακό κόστος και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. 
Πηγή:apospasma.grmetrogreece.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.