Wednesday, May 8, 2013

Άρχισε η αποχώρηση των μαχητών του PKK από την Τουρκία


Άρχισε η προαναγγελθείσα αποχώρηση των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) από την Τουρκία προς το βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.


"Ξέρουμε πως η κίνηση (αναδίπλωσης) των μαχητών άρχισε", υπογράμμισε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), χωρίς πάντως να είναι σε θέση να πει αν άρχισε σήμερα Τετάρτη ή νωρίτερα ούτε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς πραγματοποιείται η αποχώρηση αυτή.

Ο Ντεμιρτάς υπογράμμισε πάντως πως "οι μαχητές πρέπει αναμφίβολα να επωφεληθούν από τη νύκτα για να αναδιπλωθούν" προς τα στρατόπεδα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η στρατιωτική πτέρυγα του ένοπλου κινήματος, η HPG, είχε επιβεβαιώσει χθες πως η αποχώρησή της προς τις βάσεις στα μετόπισθεν θα άρχιζε σήμερα Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας που διεξάγεται με την Άγκυρα, παράλληλα όμως είχε προειδοποιήσει εναντίον οποιασδήποτε "πρόκλησης" που θα μπορούσε να κάνει την επιχείρηση να εκτροχιασθεί.

Στο σημείο αυτό ο Ντεμιρτάς, ένας κούρδος βουλευτής με κύρος, εξέφρασε κι αυτός την ανησυχία του για ενδεχόμενη παρέμβαση "σκοτεινών δυνάμεων".

"Δεν περιμένουμε μια επίθεση του στρατού, αλλά σκοτεινές δυνάμεις, παραστρατιωτικές δυνάμεις που δεν είναι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, μπορεί να επιχειρήσουν να σαμποτάρουν την επιχείρηση", δήλωσε ο βουλευτής.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.