Tuesday, December 20, 2016

Σία Αναγνωστοπούλου: Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που απειλούνται με οριστικό κλείσιμο το 2018 λόγω του Σχεδίου «Αθηνά»


Στη συνάντηση των Προέδρων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, Οπτικής - Οπτομετρίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και της βουλευτή Σίας Αναγνωστοπούλου με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τέθηκε το ζήτημα των  παραπάνω Τμημάτων που απειλούνται με οριστικό κλείσιμο το 2018 λόγω του Σχεδίου «Αθηνά». Τόσο οι Πρόεδροι των εν λόγω Τμημάτων όσο και η βουλευτής –και με την ιδιότητά της ως πρώην αν. υπουργού Παιδείας- υπενθύμισαν στον κ. Γαβρόγλου την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, την γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ, καθώς και τους κοινωνικούς λόγους που συντρέχουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των Τμημάτων και μετά το 2018.
Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ήταν ήδη ενημερωμένος από τη βουλευτή κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου της στις αρχές Νοεμβρίου 2016, είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους. Συναίνεσε στο δίκαιο του αιτήματος, το οποίο στηρίζεται πρωτίστως σε ακαδημαϊκούς αλλά και κοινωνικούς λόγους, και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 5/1/2017 θα έχει δώσει οριστική απάντηση. Είπε επίσης ότι θα είναι σε άμεση συνεννόηση με την βουλευτή κ. Αναγνωστοπούλου και μέχρι τότε θα συζητήσουν όποια θέματα προκύψουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στο «Σχέδιο Αθηνά» -το οποίο σήμερα καταδικάζουν ως ανορθολογικό και πελατειακό σχέδιο ακόμη και μέλη της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος)- και είχε δεσμευτεί ότι ως Κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις με γνώμονα τις αποφάσεις των ίδιων των Ιδρυμάτων. Κι αυτό έχει σκοπό να πράξει τώρα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.