Thursday, December 15, 2016

Πανσερραϊκός: Κύπελλο ήταν και… πάει

Αντίο με ήττα από τον Πανιώνιο είπε ο Πανσερραϊκός στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.
Οι «κόκκινοι» έχασαν 3-0 στην έδρα τους από τον Πανιώνιο και αποχαιρέτησαν το κύπελλο με… άδεια χέρια, γνωρίζοντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με Κισσαμικό (0-2), Λεβαδειακό (3-1) και Πανιώνιο (0-3). Η προσοχή τώρα των «λιονταριών» στρέφεται στο πρωτάθλημα και στο Δευτεριάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα.
Ο Σάκης Κανούλας αυτή τη φορά δεν βρήκε δίχτυα

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να μην έχουν πριν τη σέντρα ελπίδες πρόκρισης. Έτσι οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και ενδεκάδες που δύσκολο να ξαναδούνε οι φίλαθλοι τους σε κάποιο παιχνίδι.  Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, έχασαν ευκαιρίες αλλά έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό Ηλία Μέλκα που με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν μέχρι το 71ο.
Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Νταβίντ Ενγκόνγκ

Τότε μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία του Νταβίντ Ενγκόνγκ με τον πρώην άσσο της Λίβερπουλ να πετυχαίνει δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών και να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Μάλιστα και το τρίτο γκολ σημειώθηκε από προσπάθεια του Γάλλου επιθετικού που έχει στο βιογραφικό του συμμετοχές με την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Λίβερπουλ, τη Μπόλτον, τη Σουόνσι και τη Ρεμς πριν μετακομίσει το καλοκαίρι στη Νέα Σμύρνη.

Οι αρχηγοί των ομάδων Βοσκόπουλος και Αργυρόπουλος με τον διαιτητή Σέζο

Οι αριθμοί του αγώνα
Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα της στατιστικής του αγώνα με τον Πανσερραϊκό να έχει μόνο δύο τελικές (μηδέν στην εστία), τον Μέλκα 14 αποκρούσεις, ενώ ο Πανιώνιος είχε 26 τελικές (οι 17 στην εστία) και ο τερματοφύλακας του μηδέν αποκρούσεις.
Η ενδεκάδα του Πανσερραϊκού

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης (72ο Κάκκο), Καψάλης, Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Τσομαχασβίλι (65ο  Τσούτσης), Ρούτσης, Τάντιτς, Κτιστόπουλος, Φουσού (56ο  Τσιμίκας), Κανούλας
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Βοσνιάδης, Σταυρόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκιοατά, Μασούρας, Καθάριος (78ο Πινιώτης), Βουκελάτος (84ο  Κερασίδης), Σαββίδης, Κρητικός, Ενγκόνγκ, Ολαϊτάν.
Το φιλμ του αγώνα:
7o  Σουτ του Βουκελάτου, ο Μέλκας απέκρουσε σε κόρνερ.
11ο  Σέντρα του Τσουβαλτσίδη, έδιωξε δύσκολα ο Βοσνιάδης.
13ο  Ο Ενγκόνγκ έδωσε στον Σαββίδη που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μέλκας όμως μπλόκαρε την μπάλα.
27ο  Δυνατό σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μέλκας.
30ο Πάσα από τον Ολαϊτάν, ο Ενγκόνγκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μέλκας έδιωξε την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
37ο  Πλασέ του Ενγκόνγκ  μπλόκαρε ο Μέλκας.
43ο  Κόρνερ από τον Σαββίδη, ο Σταυρόπουλος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
 53ο  Σουτ του Ενγκόνγκ έξω από την περιοχή, άουτ.
54ο  Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαββίδη, ο Γκιοατά πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μέλκας μπλόκαρε.
55ο  Σουτ του Βουκελάτου, απέκρουσε ο Μέλκας, νέο σουτ από τον Ολαϊτάν άουτ.
59ο  Σουτ του Ενγκόνγκ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε  ο Μέλκας.
63ο Σουτ από τον Ολαϊτάν, ο Μέλκας είπε και πάλι «όχι».
67ο  Σουτ του Καθάριου, νέα επέμβαση από τον Μέλκα.
71ο  ΓΚΟΛ!  Ο Σαββίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νταβίντ Ενγκόνγκ κοντρόλαρε τη μπάλα και με σουτ άνοιξε το σκορ 0-1.
74ο  ΓΚΟΛ!  Ο Ολαϊτάν πλάσαρε, ο Μέλκας έδιωξε και στην επαναφορά ο Ενγκόνγκ με πλασέ έκανε το 0-2.
 77ο  Ο Κάκκο εκτέλεσε φάουλ από θέση πλάγια αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, ο Βοσκόπουλος έβαλε  το πόδι αλλά για λίγο δεν βρήκε την μπάλα.
81ο  ΓΚΟΛ!  Ο Ενγκόνγκ βρέθηκε  τετ α τετ με τον Μέλκα έκανε το πλασέ, ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού έδιωξε και ο Άγγελος Πηνιώτης που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
87ο  Σουτ του Ολαϊτάν έξω από την περιοχή, άουτ.
Ο Παναγιώτης Διλμπέρης

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Δώσαμε ευκαιρίες»
Παιχνίδι για συμπεράσματα αλλά και για το σχεδιασμό του αγώνα πρωταθλήματος ήταν αυτό για τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε: Διλμπέρης: «Σήμερα δώσαμε σε πολλά παιδιά χρόνο συμμετοχής απέναντι σε έναν άξιο και ποιοτικό αντίπαλο όπως είναι ο Πανιώνιος. Δώσαμε παράλληλα και ανάσες σε παίκτες που τις χρειάζονταν, καθώς ο στόχος της πρόκρισης είχε χαθεί εδώ και καιρό. Κατά διαστήματα μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου έδειξαν αρετή τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στο αμυντικό. Ο αντίπαλος μας είχε πολλές ευκαιρίες στο ενεργητικό του και είχαμε σε πολύ καλή μέρα τον Μέλκα ο οποίος μέχρι και το πρώτο γκολ ήταν πολύ καλός. Στο πρώτο γκολ που δεχθήκαμε αποδιοργανωθήκαμε με αποτέλεσμα να κυνηγήσουμε την ισοφάριση, όμως γρήγορα δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ και πιστεύω ότι εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Τώρα για μας, μένει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι σήμερα δημιουργήσαμε τις συνθήκες για το επόμενο ματς που είναι με τον Αγροτικό Αστέρα».
Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Χαρούμενος για την απόδοση των νέων»
Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο προπονητής του Πανιωνίου είπε: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την απόδοσή τους και κυρίως στον προπονητή του Πανσερραϊκού, Παναγιώτη Διλμπέρη με τον οποίο είμαστε φίλοι και παλιοί συμπαίκτες στον Ηρακλή. Όσο για το παιχνίδι, ήταν ένας αγώνας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι μας στοίχησε η ήττα στον Κισσαμικό και εκεί χάσαμε την πρόκριση. Έπρεπε όμως να αλλάξουμε σελίδα και ήρθαμε σήμερα εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και θα μπορούσαμε εκεί να το καθαρίσουμε. Δώσαμε ευκαιρίες σε παίκτες που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος από την απόδοσή τους. Τώρα ρίχνουμε το βάρος στο πρωτάθλημα και στο επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό».
Ο Γιώργος Μπίκας με τον Μάκη Μιντιούρη

Στο γήπεδο ο Γιώργος Μπίκας
Παρέα με τον καλό του φίλο και συνάδελφο Μάκη Μιντιούρη παρακολούθησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπίκας από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου. Ο πρώην διαιτητής που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην επικαιρότητα το Νοέμβριο με την εμπρησμό στο σπίτι του στη Χαλκιδική ήταν παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα.
Φωτογραφίες αγώνα: Τσούτσας Λάσκαρης 
Βασίλης Αναστασιάδης
ΠΗΓΗ : ert.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.