Wednesday, December 21, 2016

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές συσσωρευτών ενέργειας και καλωδίων χαλκού από επιχειρήσεις και λατομείο στις Σέρρες

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 42χρονου υπηκόου Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου αλλά και συνεργών του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία
Για την μεταφορά των κλοπιμαίων αφαίρεσαν και χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. οχήματα των επιχειρήσεων
Η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 30.000 Ευρώ
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών , είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών από επιχειρήσεις και λατομείο στις Σέρρες.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ένας 42χρονου υπηκόου Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου αλλά και συνέργων του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2016, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από επιχειρήσεις παραγωγής σκυροδέματος και λατομικών προϊόντων στις Σέρρες, με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου οικονομικού οφέλους.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω διάστημα διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις και ένα λατομείο απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά:
  •  30 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) από σταθμευμένα οχήματα των επιχειρήσεων,
  •  150 μέτρα καλωδίων χαλκού,
  • 1500 λίτρα πετρελαίου από τα ρεζερβουάρ των παραπάνω οχημάτων,
  • ηλεκτρονικό υπολογιστή,
  • μικρό ηλεκτρικές συσκευές και
  • 2 Ι.Χ.Φ. οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν για την μεταφορά των κλοπιμαίων αλλά και την διαφυγή τους.
Η συνολική λεία τους σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.
Το ένα κλεμμένο όχημα, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο παραπάνω υπήκοος Βουλγαρίας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια ποινικά αδικήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.